MENÜ

Aslan zirveyi söktü aldı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin deplasmanda Eskişehirspor ile 1-1 berabere kalmasının ardından, liderlik koltuğuna tekrar oturmanın planlarını yapan Galatasaray, Gaziantepspor’u konuk etti. Sahaya sürpriz sayılabilecek bir kadroyla çıkan Hamza Hamzaoğlu’nun kanatlarda Yasin ve Bruma’ya görev vermesi beklenirken, tecrübeli çalıştırıcı tercihini Olcan ve Umut’tan yana kullanadı. Hafta içerisinde Emre Çolak’ı Sneijder’ın bölgesinde kullanacağını açıklayan Hamzaoğlu, genç oyuncuyu sağ kanatta değerlendirdi. Tecrübeli hoca Umut’u ise Burak’la değişmeli olarak ileri uçta kullandı.

Kontrol Aslan’daydı

Karşılaşmaya iyi başlayan Galatasaray, taraftarının desteğiyle Gaziantepspor kalesine ilk dakikalardan itibaren yüklenmeye başladı. Savunmasını ileride kuran rakibinin üzerine kanatlardan giden Cim Bom’da, Olcan ve Emre topu ileri taşıyan isimlerdi. Okan Buruk’un takımı ise, rakibini karşılayan ve risk alamayan bir futbol oynamaya özen gösterdi.

Umut mevkisini bulamadı

16. dakika Selçuk yerden Emre’ye oynadı. Ceza sahasındaki Emre bekletmeden vurdu, kaleci köşeye giden topu son anda kornere tokatladı. Bu pozisyon Galatasaray’ın gole en çok yaklaştığı andı. İlk 20 dakikalık bölümün ardından yavaşlayan Sarı-Kırmızılılar, topa hakim olsa da etkili bir atak geliştirmedi. Özellikle Umut’un bir türlü mevkisini bulamaması ve oyuna girememesi Aslan’ı hücumsal anlamda zayıflattı. 40. dakika Emre, rakip savunmanın arkasına uzun oynadı ve topu Burak’la buluşturdu. Bir anda kaleyi karşısında gören Burak vuruşunu yaptı, fakat kaleci Eray bu pozisyonda gole izin vermedi. İlk 45 dakika boyunca Galatasaray topla daha fazla oynayan taraf olsa da skoru değiştirme başarısı gösteremedi. Mücadelenin ilk yarısı 0-0’lık beraberlikle tamamlandı.

Hamza hoca doğruyu bulunca

İkinci yarı da Galatasaray’ın kontrolünde başladı. 48. dakikada Emre sağ taraftan ceza sahasına ortaladı, Hakan aşırdı, arka direkte Chedjou kafayı vurdu ve topu yandan auta gönderdi. Tecrübeli oyuncu bu pozisyonda zoru başardı. Sarı-Kırmızılılar topla oynamaya devam etse de pozisyonları neticelendirmeyi başaramadı. Bu durumu geç de olsa fark eden Hamza Hamzaoğlu, ilk olarak Olcan-Yasin değişikliğine gitti. Taraftarın bu değişiklikteki payını da es geçmemek lazım. Hamzaoğlu asıl hamlesini ise 71. dakikada yaptı. Umut’un yerine Bruma’yı sokan Hamza hoca, olması gereken kadroyu 71. dakikada sahaya sürdü!

10 dakikalık müthiş baskı

73. dakikada Emre sol taftan ceza sahasına yerden oynadı, altı pas üzerinde topa hamle yapamayan Burak çok net bir fırsatı değerlendiremedi. 75’te yine Burak ceza sahası içerisinde önüne düşen topa etkili vuramadı ve top üstten auta gitti. Galatasaray son 10 dakikada rakibini adeta kendi yarı sahasına hapsetti. 85. dakikada Selçuk kornerden ceza sahasına ortaladı, topa iyi yükselen Hakan kafayı vurdu ve takımını öne geçirdi: 1-0.

Son derece stresli geçen mücadeleden zor da olsa galibiyetle ayrılmayı başaran Galatasaray, liderlik koltuğunu devraldı. Fakat bir gerçek var ki kalan 6 maç çok daha zor geçecek ve Hamza Hamzaoğlu doğruyu daha erken bulmak zorunda.

YORUM YAZ