MENÜ

Aslan yıktı geçti!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Son iki lig maçından sadece bir puan çıkartabilen Galatasaray, alt sıralardan kurtulmak isteyen Gençlerbirliği’ni konuk etti. Son dönemde yaptığı taktiksel değişiklik ve kadro tercihleriyle dikkat çeken Tudor, bu mücadelede de sürpriz seçimlerde bulundu. Üçlü savunma ile sahaya çıkan Hırvat teknik adam, ileri uçta bu sezon ilk kez Gomis-Eren ikilisine görev verdi.

Erken gol rahatlattı

Maça iyi başlayan Galatasaray, ofansif anlamda son derece başarılıydı. Orta alanda kaptığı topları hızla ileri taşıyan Sarı-Kırmızılı oyuncular rakip kalede tehlikeli oldu. İlk bölümde baskısını artıran Cim Bom, golü bulmakta zorlanmadı. 6. dakikada ceza sahası içerisinde topla buluşan Mariano düzgün bir vuruşla takımını öne geçirdi. 1-0. Gençlerbirliği ise rakip defansın arasına attığı toplarla tehlikeli olmak istedi. Konuk takım zaman zaman atak geliştirse de önemli bir gol girişiminde bulunamadı. 28. dakikada Belhanda duran toptan ortaladı Maicon, ceza sahası içerisinde kafayı vurdu top üst direğe çarparak auta gitti. 42. dakikada serbest vuruşu Belhanda kullandı ve ceza sahasına ortasını yaptı. İyi yükselen Maicon, kafayı vurdu ve top bir kez daha ağlara gitti: 2-0. İlk yarı boyunca rakibine üstünlüğü hissettiren Galatasaray, soyunma odasına 2-0 önde gitmeyi başardı.

Şans tanımadılar

Galatasaray, ikinci yarıya tam anlamıyla fırtına gibi başladı. Kanatları etkili kullanan Galatasaray, 48’de bir gol daha buldu. Belhanda topla ceza sahasına girdi boş pozisyondaki Gomis’i gördü. Yıldız oyuncu kolay pozisyonda golü yaptı: 3-0. Üç dakika sonra ise fark dört oldu. 51. dakikada Eren, topla içeri hareketlendi ve ceza sahası içerisinde pasını Tolga’ya verdi. Tolga, soğuk kanlı bir vuruşla farkı 4’e çıkarttı. Bu gollerden sonra oyun tamamen antrenman maçına döndü. 80. Dakikada Gençlerbirliği savunması ceza sahası içerisinde topa elle müdahale edince hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun arkasına geçen Gomis kendisinin ikinci takımının beşinci golünü attı: 5-0.

Gençlerbirliği’nin tek sayısı ise 84. Dakikada Scekic’ten geldi. Bu gol aynı zamanda mücadelenin skorunu belirledi:

5-1. Özellikle ikinci yarıda daha iştahlı olan daha fazla organize olan Tudor’un takımı oyunun hiçbir bölümünde zorlanmadı. Takım olarak iyi bir performans gösteren Galatasaray, karşılaşmadan 5-1’lik galibiyetle ayrıldı ve Milli maç arasına moralli girdi.

YORUM YAZ