MENÜ

Aslan son nefeste

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Son lig maçında Antalyaspor’u son dakika golü ile yenen Galatasaray, Gençlerbirliği’ni konuk etti. Semih, Bruma ve Eren’den yoksun çıkan Sarı-Kırmızılılar’da, Tudor kadroyu kurmakta bir hayli zorlandı.

Josue yön verdi

Karşılaşma karşılıklı gollerle başlarken, 33. saniyede Khalili Gençlerbirliği’ni öne geçirdi: 0-1. Sahaya iyi yayılamayan Galatasaray, Carole’ün kanadından gelen atakta topu ağlarında gördü. 5. dakikada ise Galatasaray’ın atağında rakip takım savunması topa elle dokununca Fırat Aydınus penaltı noktasını gösterdi. Topun arkasına geçen Selçuk, skora denge getirdi: 1-1.

Gollerden sonra iki takımda da yaşanan sakatlıklar nedeniyle, oyun sık sık durunca maçın temposu ve kalitesi düştü. Galatasaray’da Selçuk ve Tolga savunma anlamında iyi sayılabilecek bir görüntü sergilerken, Josue ilk yarının en etkili isimlerindendi. 35’ten sonra ise Rodrigues sol kanadı çok başarılı kullanmaya başladı ve konuk takım savunması zor anlar yaşadı. Uzatmanın ilk dakikasında Podolski ceza sahası içerisinde çok sert vurdu ve topu ağlara gönderdi: 2-1. Bu aynı zamanda ilk yarının da skoru oldu.

Amatörce penaltılar

İkinci yarı daha düşük tempoda başladı. İlk devrede koşan, topu ileri götürmek için çaba sarf eden Galatasaray bu devrede bekleyerek, rakibini üzerine çekmeye çalıştı. Gençlerbiriliği 60’tan sonra daha fazla çıkmaya başladı. 66. dakikada Chedjou’nun ceza sahası içerisindeki mücadelesinde hakem penaltı kararı verdi. Topun arkasına geçen Serdar’ın vuruşunu Muslera direk dibinden kornere tokatladı. Bundan bir dakika sonra ise Tolga kendi ceza sahası içerisindeki hava topuna elle müdahale edince Fırat Aydınus bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Tolga’nın bu pozisyondaki topa yükseliş şeklini anlamak mümkün değildi. Bu kez topun arkasına Selçuk Şahin geçti. Tecrübeli oyuncu düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 2-2.

Selçuk bitirdi

79. dakikada ise Podolski kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda Hopf’u geçemedi. 90. dakikada ise ceza sahasına girmek üzereyken Rodrigues’e yapılan müdahalede Fırat Aydınus faul kararı verdi. Topun arkasına geçen Selçuk çok şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 3-2. Bu golle Galatasaray zorlu maçtan üç puanla ayrılmayı başardı.

YORUM YAZ