MENÜ

Aslan şokta!

Abone Ol Google News

Galatasaray, Türkiye Ziraat Kupası 5. Tur ilk maçında Tuzlaspor’u konuk etti. Sarı-Kırmızılılar, 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden rakibi karşısına fazla forma şansı bulamayan isimlerle çıktı. Fatih Terim, bu karşılaşmada Emin, Taylan ve Yunus gibi genç oyunculara da forma verdi. Oldukça düşük tempoda başlayan maçta Galatasaray orta sahada topa hakim oldu. Sarı-Kırmızılılar oyunu rakip yarı alanda oynasa da ileri uçta etkili olamadı. Taylan, Emre ve Yunus’la ileride pozisyon arayan Galatasaray, rakip ceza sahasına girmekte zorlandı. 15. dakikada Selçuk ara pası ile Emre Taşdemir’i altı pasta topla buluşturdu. Emre istediği vuruşu yapamayınca, top üstten auta gitti.

Haberin Devamı

Tempoyu yükseltemedi

Galatasaray bu pozisyonda gole çok yaklaştı. Sol kanadı daha fazla kullanan Fatih Terim’in takımı kilidi açmakta bir hayli zorlandı. Tuzlaspor ise savunma disiplininden kopmayarak hızlı ataklarla güçlü rakibini zor durumda bırakmayı düşündü. Soyunma odasına 0-0’la girildi. İkinci yarıda Galatasaray her ne kadar topa hakim olsa da tempoyu yükseltemedi. 53. dakikada Seri ve Ahmet’in hatasında topu kapan Sadık, Okan’ın üzerinden aşırttığı topla takımını öne geçirdi. 0-1.

Haberin Devamı

Varlık gösteremedi

Bu golün ardından Fatih Terim’den art arda değişiklikler geldi. Fakat bu değişiklikler hiçbir etki etmedi. Kendilerini gösterebilmek için iyi bir fırsat yakalayan Galatasaraylı oyuncular, hiçbir varlık gösteremedi. 90. dakikada Umut Sönmez ceza sahası içerisinde sert vurdu ve farkı ikiye çıkarttı. Tuzlaspor oyun disiplininden kopmayarak Galatasaray’ı deplasmanda 2-0 mağlup ederek ikinci maç öncesi büyük bir avantaj yakaladı.

YORUM YAZ