MENÜ

Aslan şansa bırakmadı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesinde 2-2’nin rövanşında Galatasaray, Konyaspor’u konuk etti. Fatih Terim bu mücadeleye ideale yakın 11’le çıktı. Ofansif bir futbol ortaya koyan Sarı-Kırmızılılar, rakibi üzerinde baskı kurmakta zorlanmadı. Konyaspor ise hızlı ataklarla pozisyon aradı. Bunda da 15. dakikada başarı oldu. Fofana orta sahada aldığı topla önce Linnes’i sonra da
Hakan’ı geçerek çok şık bir gol attı: 0-1. Cim Bom ise iki dakika sonra cevap verdi. Sinan soldan ortaladı, Serdar kafayla golü yaptı: 1-1. İlk yarı bu skorla bitti.

Son sözü Rodrigues söyledi

Galatasaray ikinci yarıda oyunu domine etti. 52. dakikada Gomis’in golü ile öne geçen Cim Bom rahatladı: 2-1. Golcü oyuncu 87’de bir kez daha sahneye çıktı ve skor 3-1’e geldi. Son sözü ise 90’da Rodrigues söyledi: 4-1. İkinci yarıda fırtına gibi esen Galatasaray yarı finale yükselen taraf oldu.

Gecenin sorusu

Kupa rövanşında Muslera ile maça başlayan Terim, bu kulvarı ne kadar önemsediğini gösterdi. Terim’in, Antalyaspor karşısında Eray’a mı Carrasso’ya mı güveneceği önemli bir soru işareti.

Maçın starı

Son haftalarda yedek kulübesinde bekleyen Belhanda, Konyaspor maçı ile kendine geldi. Karşılaşma boyunca koşan mücadele eden yıldız oyuncu yaptığı asistlede alkışı haketti. Belhanda en iyi maçlarından birini oynadı.

Maçın olayı

Maç 1-1 devam ederken Gomis 26. Dakikada rakibi tarafından yere düşürüldü. Son adam konumundaki başarı golcü yerde kalırken hakem Ümit Öztür, Selim Ay’a sadece sarı kart gösterdi. Böylelikle Konyaspor maça 11 kişi tamamladı.

Kısa mesaj

Sivas mağlubiyetinin ardından iyi futbolla gelen farklı galibiyet Galatasaray’a moral oldu. Yarı finale yükselen Fatih Terim’in öğrencileri Antalya maçı öncesinde tekrar kenetlendi.


YORUM YAZ