MENÜ

Aslan şans tanımadı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ligdeki ilk puan kaybını deplasmanda karşılaştığı Antalyaspor ile 1-1 beraber kalarak yaşayan Galatasaray, Kasımpaşa’yı konuk etti. Linnes’in sakatlığından dolayı kadroya Letovlevici’yi dahil eden Tudor, Feghouli’yi yine yedek soyundurdu.

Gomis yine devrede

Mücadeleye baskılı başlayan Sarı-Kırmızılılar, taraftarının da desteğiyle oyunu rakip yarı alana yığdı. Orta sahada top kapmakta zorlanmayan Galatasaray son paslarda fazlasıyla hata yaptı. Rodrigues, Tolga ve Belhanda hatalı pas tercihleri ile topun son bölgeye aktarılamamasına neden oldu. Kasımpaşa ise her geçen dakika biraz daha geriye yaslanırken konuk takım oyunu soğutma yoluna gitti. İlk 45 dakikanın son bölümünde iyice baskıyı arttıran Tudor’un takımında 44. dakikada Gomis attığı klas golle takımını öne geçirdi: 1-0. Kritik bir dakikada öne geçen Galatasaray soyunma odasına 1-0 önde gitmeyi başardı.

Golü hep istediler

İkinci yarı daha düşük tempoda başladı. Galatasaray hızını ilk bölümde düşürürken oyunu daha geniş alanda oynamaya başladı. Bu devrede kanataları daha fazla kullanan sarı-kırmızılı takım savunmasını da daha önde kurdu. Kasımpaşa ise risk almak zorunda kaldı. Konuk takım her ne kadar savunma güvenliğini bırakmasa da orta alanı boşalttı. Gomis ile ikinci gole yaklaşan Galatasaray 70. dakika oynanırken skoru değiştiremedi. 71’de Tolga-Feghouli değişikliğine giden Tudor, takımını biraz daha önde oynatmak istedi. İkinci golü 78’de Gomis’le bulan Galataray’da, Serdar kale ağzında kafayla indirdi, Gomis’e dokunmak kaldı. 2-0. Maç boyunca golü aramaktan vazgeçmeyen, takım halinde mücadele eden Galatasaray sahadan 2-0’lık galibiyetle ayrıldı. Geçtiğimiz karşılaşmalara oranla savunmada dahaz az hata yapan Aslan istediğini almayı başardı.

YORUM YAZ