MENÜ

Aslan sahadan sildi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ligin kaderini direkt etkileyecek maçta Galatasaray, Beşiktaş’ı konuk etti. Galatasaray’da beklendiği gibi Serdar’ın yokluğunda savunmada Maicon-Denayer ikilisi görev yaptı. Beşiktaş’ta ise ağrısı olan Atiba’nın yerine, Tolgay forma giydi.

Fernando kilidi açtı

Mücadelenin ilk bölümünde iki takım da orta alanda topa sahip olmaya çalıştı. Galatasaray bu anlarda daha hareketli ve daha fazla ileride görünen taraftı. Oyun tempo olarak iyi olsa da, pozisyon açısından vasatı aşamadı. 20. dakikada Negredo çok net bir pozisyondan yararlanamadı. Beşiktaş’ın bu dakikada öne geçmesi işten bile değildi. 23’te ise Nagatomo’nun başlattığı atağı, Fernando nefis bitirdi ve takımını öne geçirdi: 1-0. 36’da ise Gomis karşı karşıya pozisyonda topu Fabri’ye nişanladı. İlk 45 dakikayı Galatasaray, Fernando’nun attığı tek golle önde kapattı.

Kanatlar devreye girdi

İkinci yarıya skor dezavantajı ile giren Beşiktaş, daha fazla risk almaya başladı. Galatasaray ise orta alandaki baskısını daha da artırdı. Bu yarıda Feghouli ve Rodrigues sorumluluk alma konusunda istekliydi. Karşılıklı ataklarla hız kazanan maçta hem Galatasaray hem de Beşiktaş gollük ataklar yakaladı. 66. dakikada Tosiç, Gomis’i ceza sahasında düşürünce hakem penaltı noktasını gösterirken Tosiç’i de kırmızı kartla oyun dışına gönderdi. İkinci yarı akın akın gelen Galatasaray bu kez hata yapmadı. 70. dakikada Rodrigues ceza sahasına soldan girdiği pozisyonda topu düzeltti ve bitirici vuruşla golü yaptı: 2-0. Golden sonra Beşiktaş tam anlamıyla düştü. Galatasaray maç boyunca sergilediği disiplinli oyunla ve özellikle ikinci yarıdaki üstün futboluyla, galibiyeti sonuna kadar hak etti. Sahadan 2-0 galip ayrılan Aslan şampiyonluk için dev bir adım attı.

YORUM YAZ