MENÜ

‘Aslan' olduğunu hatırladı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Türkiye Kupası’nda Çaykur Rizespor’u 3-1 yenerek, final için büyük bir avantaj yakalayan Galatasaray, ligde Kasımpaşa’yı konuk etti. Cezalı ve eksik oyuncular nedeniyle kadro kurmakta zorlanan Riekerink, beklenen onbir ile sahaya çıktı.

Takım gibi oynadılar

Maça iyi başlayan taraf Galatasaray oldu. Rakibine önde basan Sarı-Kırmızılı takım, bloklar arasındaki mesafeyi de kısa tuttu. Böylelikle orta alanda topa hakim olan Cim Bom, oyuna yön vermeyi başardı. 13. dakikada Selçuk sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, içeri etkili bir orta gönderdi. İyi yükselen Bilal, kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi: 1-0. Golü erken bulan Aslan, stresi de üzerinden attı. Golden bir dakika sonra Podolski ceza sahası dışından vurdu, top yan direkten döndü.

Galatasaray skor üstünlüğünü ele geçirdikten sonra oyuna yön vermeye devam etse de, 29. dakikada Kasımpaşa yakaladığı fırsatı iyi değerlendirdi. Castro, Carole’nün arkasına derinlemesine oynadı. Topla buluşan Scarione ceza sahası içerinde düzgün vurdu ve maça denge geldi: 1-1. Golü, Carole’nün mevkiine erken dönememesi zemin hazırlarken, Riekerink’in takımında aksayan iki isim Linnes ve Carole oldu. İlk yarıda rakibine oranla daha etkin olan Galatasaray, skoru değiştirmeyi başaramadı ve soyunma odasına 1-1’lik eşitlikle gidildi.

Etkili 15 dakika...

Riekerink ikinci yarıya Bilal-Umut değişikliği ile başladı. Bu değişikliğin ardından, Podolski forvet arkasında, Umut ise forvet oynadı. 63’te Serbest vuruştan Selçuk ceza sahasına ortaladı. Savunmanın müdahalesi sonrası, top Podolski’nin önüne düştü. Alman yıldız kale ağzında dokundu ve takımını öne geçirdi: 2-1. 69’da ise Sabri ceza sahası dışından vurdu, kaleci son anda çıkarttı. Aslan ikinci golü bulduktan sonra daha özgüvenli oynamaya başlarken, ilk yarıya oranla daha az pas hatası yaptı.

Cim Bom özellikle 60 ile 75. dakikalar arasında son derece etkili ve göze hoş gelen bir performans ortaya koydu. 70. dakikada ise Selçuk ceza sahası içerisi sol çaprazında topu önünde buldu. Yıldız oyuncu çok klas bir vuruşla farkı ikiye çıkarttı: 3-1. Bu golden kısa bir süre sonra Rıza Çalımbay değişiklik yapıp oyuna mücadele etse de, üçüncü gol planları tamamen bozdu. 90. dakikada ise Emre’nin pasında Podolski ceza sahası içerisinde gol vuruşunu yaptı ve maçın skorunu tayin etti: 4-1. Geçtiğimiz haftaların aksine, oyuna tepkisini koyan, yardımlaşan ve sonuna kadar mücadele eden Aslan rakibini 3-1 yenerek altın değerinde bir 3 puanı almayı başardı.

YORUM YAZ