MENÜ

Aslan işi bitirdi

Abone Ol Google News

Galatasaray, Avrupa Ligi E Grubu’ndaki üçüncü maçında Lokomotiv Moskova ile karşılaştı. Rusya’da oldukça soğuk bir havada oynanan maçta Fatih Terim kanatlarda Barış ve Babel’e formayı verdi. Forvette ise Mohammed şans bulan isimdi.

Haberin Devamı

Pozisyonsuz ilk yarı

Orta alan mücadelesi halinde geçen ilk yirmi dakikada oyun sık sık karşılıklı faullerle durdu. İki takımın da taktiksel bir oyun ortaya koyamadığı bu anlarda, fizik gücü ön plana çıktı. Galatasaray özellikle Berkan’ın iyi performansı ile orta alanda daha fazla topa sahip olan taraftı. Fakat basit top hataları nedeniyle topu son bölgeye taşımak mümkün olmadı. Düşük tempoda geçen ilk 45 dakikada iki ekip de tehlikeli bir gol girişiminde bulunamadı. Soyunma odasına 0-0’lık eşitlikle gidildi.

Doğru hamleler sonuç getirdi

İkinci yarı daha tempolu başladı. İki takım da hücumu daha fazla düşünürken, orta saha güvenliklerini ikinci plana attılar. Galatasaray’da 54’te kornerden gelen topa Nelsson vurdu, kaleci son anda kornere çeldi. 58’de ise Barış ortaladı, Mohamed kafayı vurdu ama top az farkla auta çıktı. Lokomotiv Moskova da zaman zaman hızlı ataklarla kalemize gelse de defansta hata yapmadık. Terim son bölümdeki değişiklikleri ile hücum gücünü tazelemek istedi ve bunun da karşılığını aldı. 80’de Kerem vurdu Guilherme bir kez daha gole izin vermedi. 82’de Kerem bu kez affetmedi. Morutan’ın harika pası ile kaleci ile karşı karşıya kalan genç oyuncu, golü yapmakta zorlanmadı: 0-1. İkinci yarıda tempoyu artıran Galatasaray oyuncu değişiklikleri ile de hücumdaki etkisini artırdı. Akılcı bir oyun ve doğru hamlelerle rakibini 1-0 mağlup eden temsilcimiz, gruptaki işini çok kolaylaştırdı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ