MENÜ

Aslan hayat buldu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ligde istediğini bulamayan Galatasaray ve Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası Finali’nde Antalya’da karşı karşıya geldi. Galatasaray hayati önem taşıyan mücadeleye beklenen on bir ile çıktı. Fenerbahçe’de ise Gökhan Gönül, Pereira tarafından yedek bırakıldı. Akşamın sürprizi de bu oldu.

Cim Bom baskıyı kurdu

Karşılaşmaya iyi başlayan taraf Galatasaray oldu. Sarı-Kırmızılı takım orta alanda uyguladığı presle topa hakim olarak rakip kaleye etkili gitti. 6. dakikada Emre serbest vuruştan Emre içeri ortaladı. Selçuk ceza sahası içerisinde kafayla arkaya aşırttı. Podolski kale ağzında vurdu top üstten auta gitti. 12’de ise yine Podolski sert vurdu kaleci son anda topu çeldi. Fenerbahçe ise organize olmaktan uzak, özellikle hücum organizasyonlarında başarısızdı. Galatasaray’da Selçuk, Emre, Sneijder her pozisyonda bir birine yakın durarak bu bölgenin yükünü paylaştı. Savunmanın iki kanadında görev yapan Semih ve Carole da ataklara destek verdi. Fenerbahçe’de Nani, Van Persie ve Volkan takıma katkı veremeyince Sarı- Lacivertliler, Muslera’nın koruduğu kaleye gelmekte zorlandı. 31. dakikada Emre’nin kornerden ortasını Denayer kafayla arka direğe aşırttı. Arka direkte bekleyen Podolski bu kez affetmedi ve kafayla topu ağlara gönderdi: 1-0. Golden sonra Fenerbahçe duran toplarla pozisyona arasa da başarılı olamadı. İlk yarıda futbol olarak üstün olan Galatasaray soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Fener toparlandı

İkinci yarıya iki takım da oyuncu değişiklikleri ile başladı. Galatasaray’da Sneijder’ın yerine Chedjou, Fenerbahçe’de ise Van Persie’nin yerine Fernandao oyuna girdi. Değişikliklerden olumlu etkilenen taraf Sarı-Lacivertliler oldu. İlk yarıdaki futbolunun aksine koşan, tempo yapan gol arayan Fenerbahçe rakibinin üzerine gitmeye başladı. 53’te Fener sağdan ortaladı Fernandao ceza sahası içinde kafayı vurdu top yandan auta gitti. 62. dakikada ceza sahasında yaşanan karambolde Ba kafayı vurdu top üst direkten döndü. Galatasaray’da ikinci yarı ile birlikte fiziksel düşüş başladı. Sinan ve Yasin bindirmeleri yapamazken Emre Çolak da oyunda kayboldu. Sarı- Kırmızılılar kontratak futboluna dönse de topla hızlı çıkmayı başaramadı. 66’da Sabri ceza sahasına koşu yapan Denayer’e ortaladı Denayer’in vurduğu kafayı Fabiano son anda kornere tokatladı. Fenerbahçe ikinci yarıda golü arasa da baskısını son ana kadar sürdürse de skoru değiştiremedi. Avrupa cezasını çekmek için son şansı olan Türkiye Kupası’nı alan Galatasaray, kabus gibi bir sezonu mutlu bitirdi.

YORUM YAZ