MENÜ

Aslan'dan ilk kayıp

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Milli aradan önceki üç maçını da kazanan Galatasaray, ligin iyi kadrolarından birine sahip olan Antalyaspor’a konuk oldu. Üç maçı kazanan takımda değişime gitmeyen Tudor, oyuncu tercihlerinde sürpriz yapmadı.

Gomis affetmedi

Oldukça nemli ve sıcak bir havada oynanan karşılaşmaya Galatasaray iyi başladı. Savunmasını ve orta alanını önde kuran Sarı- Kırmızılı takım, ilk bölümde sağ tarafı kullanmayı tercih. İlk 25 dakikalık bölümde rakibine baskı kuran Tudor’un takımı topa sahip olan taraf olsa da, ciddi bir gol girişiminde bulunamadı. 28. dakikada Antalyaspor’da Maicon ceza sahası içerisinde vurdu, Muslera son anda çıkarttı. Temposunu kaybeden Galatasaray beklenmedik bir anda golü buldu. 34’te Rodrigues ceza sahasına girdi. Sağdan topu içeri gönderen başarılı oyuncunun pasına, Gomis dokundu ve topu ağlara gönderdi: 0-1. Golden sonra iki takımın temposu iyice düştü ve soyunma odasına Galatasaray’ın 1-0’lık üstünlüğü ile gidildi.

Orta alan çalışmadı

İkinci yarı tempo daha da düştü. Galatasaray ileri top taşımakta zorlanırken, Antalyaspor organize olamadı. Bu durumda hem bunaltıcı havanın hem de kötü zeminin etkisi olduğunu söylemek gereki. Tudor ilk hamlesini 62. dakikada Ndiaye-Selçuk değişikliği ile yaparken, aynı dakikada Serdar sakatlanınca yerine Denayer girdi. 82. dakikada Eto’o sağ kanattan gelen ortaya kafayı vurdu ve skora denge getirdi: 1-1. Geçtiğimiz haftalardaki mücadelesinden ve azminden yoksun olan Galatasaray, yediği bu golle sahadan bir puanla ayrıldı. Maç boyunca bekleneni veremeyen Belhanda ve Tolga’nın orta alanın rakibe geçmesinde büyük rolü oynadığını söylemek gerekir.

YORUM YAZ