MENÜ

Aslan böyle kükredi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ligdeki ilk 3 maçından 9 puanla ayrılan Galatasaray, milli araya son derece moralli başladı. Kamp dönemlerinde iyi sinyaller vermeyen ve bu süreçte Östersunds’a elenerek Avrupa defeterini kapatan Sarı-Kırmızılı takımda hem başkan ve yönetim, hem de Tudor en ağır şekilde eleştiriler aldı. Henüz sezon başlamadan esen olumsuz rüzgarlar, taraftarların umutsuzluğa kapılmasına neden olmuştu. Fakat ligin ilk 3 maçında futbol ve alınan sonuçlar, havayı bir anda tersine çevirdi. Peki bu değişim nasıl oldu?

Feghouli de eklenince

Bu başarıdaki en büyük etken doğru transferlerin yapılması... Belhanda, Gomis, Maicon, Mariano, Ndiaye ve Fernando... Hepsi takıma üst düzey katkı verdi, biri bile beklentinin altında çıkmadı. Bu isimlere Feghouli de eklenecek. Transferlerle birlikte Galatasaray bambaşka bir takım haline geldi. Sahada koşmayan, doymuş, birbirleri arasında sorunlar yaşan oyuncu topluluğu, yerini savaşan, mücadele eden, teknik kapasitesi yüksek bir takıma bıraktı. Durum böyle olunca taraftarın istediği futbol da sahaya yansıdı.

Tolga ve Linnes...

Hiçbir oyuncunun yerinin artık garanti olmaması, beraberinde rekabeti getirince mücadele üst seviyeye çıktı. Bunun yanı sıra dengeli ve savaşçı bir ekibin kurulması, daha önce de takımda var olan fakat bir türlü performansını yükseltemeyen Tolga Ciğerci ve Linnes gibi isimleri de ayağa kaldırdı. Alınan iyi sonuçlar taraftarın da tekrar takıma sahip çıkmasını sağlarken, takım ve taraftar arasındaki bağın kuvvetlenmesi sağlandı. Tribünler protestoları yavaş yavaş azaltınca, takım da sahada daha iyi bir futbol oynamaya başladı.

Takım kadar açlar

Sivasspor maçında takımını yalnız bırakmayan yaklaşık 45 bin Galatasaray taraftarı, başarıyı ve iyi futbolu ne kadar özlediğini herkese gösterdi. Takımlarına 90 dakika boyunca destek veren taraftarlar, en az sahadaki oyuncular kadar başarıya açlardı. Öte yandan Sarı-Kırmızılı futbolseverlerin sahadaki futboldan memnun oldukları ve büyük keyif aldıkları da ortada. Bu durum sezon boyu devam ederese Galatasaray’ın hedefe ulaşması hiç de zor olmayacak.

YORUM YAZ