MENÜ

Aslan 3 puanla başladı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hafta içerisinde Ziraat Türkiye Kupası mücadelesinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’a 2-0 mağlup olan Galatasaray, lig mücadelesinde Çaykur Rizespor’u konuk etti. Kupa maçında stoperde Hakan-Melo ikilisinden verim alamayan Hamza Hamzaoğlu, Rizespor karşısında Hakan yanında sakatlığı düzelen Koray’a forma verdi.

Sneijder’ın resitali

Karşılamaya son derece konsantre ve istekli başlayan Galatasaray ilk dakikalardan itibaren rakip kalede baskıyı kurdu. Diğer maçların aksine sol kanat yerine forvet arkası oynayan Sneijder sazı eline aldı ve hocasına ‘benim yerim burası’ der gibiydi. Orta alanda kurduğu presle konuk takımı kendi sahasından çıkartmayan Cim Bom golü bulmakta zorlanmadı. 7. dakikada Selçuk ceza sahası içerisinde yanındaki Sneijder’e oynadı. Kaleci ile karşı karşıya kalan yıldız oyuncu düzgün vurdu ve takımının öne geçirdi: 1-0. Bu gol sonrası da Aslan gol aramaya devam etti. 11’de Sneijder ara pası ile Bruma’yı ceza sahasına kaçırdı. Topa hamle yapmak da geciken Burma çok net bir pozisyondan yararlanamadı. 14. dakikada ise Selçuk göğsüyle indirdi. Umut bıraktı, Sneijder ceza sahası dışında çok sert vurdu, kaleci son anda çıkarttı. 44. dakikada maçın yıldız Sneijder nefis bir pasla Bruma’yı gördü. Topu önüne alan Bruma aşırma bir vuruşla kaleci Serkan’ı mağlup etti ve farkı 2’ye çıkarttı. Hücum anlamında son derece başarılı olan Galatasaray savunma da hata yapmadı. Koray’ın zaman zaman yaptığı kademe hatalarını Hakan ve Melo telafi ederken Aslan ilk 45 dakika boyunca rakibine pozisyon vermedi. Özellikle ilk yarım saatlik bölümde bir çok net pozisyondan yararlanamayan Galatasaray soyunma odasına 2-0 önde gitti.

Muslera izin vermedi

Çaykur Rizespor ikinci yarıya daha istekli başladı. orta alanda daha az pas hatası yapan konuk takım sol kanattan geliştirdiği ataklarla etkili olmaya çalıştı. ikinci yarının ilk 15 dakikalık bölümünde son derece ciddi ataklar yakalayan Rize, Muslera’yı aşamadı. 54’te Holosko’nun pasıyla ceza sahası içerisinde buluşan Sercan vuruşunu yaptı, Muslera gole izin vermedi. 57’de ise Obranıak çok sert vurdu, Muslera bir kez daha gole izin vermedi. Galatasaray’da ilk yarıda Sneijder’ın yaptığını bu dakikalarda Muslera yapmaya başladı. Oyunun 78. dakikasında sakatlıktan kurtulduğu gerekçesiyle ilk 18’e alınan Burak, Umut’un yerine oyuna girdi. İlk deparında yerde kalan Burak sadece 2 dakika sonra sakatlanarak yerini Hamit’e bıraktı. Karşılaşmayı 2-0 önde götüren bir takımda Burak’ın hangi amaçla oyuna girdiğini merak etmemek mümkün değil. Son derece amatörce bir değişiklik sonucu Burak tekrar sakatlanırken Hamza hoca kendine bu hamlenin sebebini sormalı. İyi bir futbol ortaya koyan Galatasaray ilk yarıda bulduğu gollerle mücadeleyi 2-0 kazandı.

YORUM YAZ