MENÜ

Artık top Başkan'da

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sezonu şampiyon tamamlayıp Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılma hakkı kazanan Galatasaray her anlamda derin bir nefes aldı. Şampiyonlar Ligi’ne katılmanın olmazsa olmaz bir şart olduğu sezonda UEFA’dan men cezası alınmaması maddi anlamda ciddi sorunlar yaşayan Galatasaray için adeta hayatta kalma reçetesi. Futbol takımının başarısı, taraftarın eşi benzeri görülmemiş desteği ile nefes alan Mustafa Cengiz yönetimi için kritik süreç şimdi başlıyor. Taraftarın hem kongre sürecindeki desteği hem de ekonomik katkısı, hiç bir başkana kolay kolay nasip olmaz.

UEFA kapıda ama...

Diğer taraftan Terim etkisi ile gelen şampiyonluk, Cengiz’in en büyük şansı oldu. Fakat artık top sayın Başkan’da. Florya ve taraftar gereken her şeyi yaptı. Evet UEFA’nın sopası hala Galatasaray’ın üzerinde ama Şampiyonlar Ligi’nde başarıyı sağlayacak ve ligi tekrar şampiyon biterecek kadroyu kurmak bu yönetimin görevi. Galatasaray’ın Avrupa’da sürekli olması için sportif başarı olmazsa olmaz. Göreve geldiği günden bu yana atıl durumdaki oyuncuları takıma kazandırarak şampiyonluğa ulaşan Fatih Terim ve ekibi transfer döneminde gerekli yol haritasını belirleyecektir.

Ayrılıklar kaçınılmaz

İstenilen kadronun kurulabilmesi için görünen o ki bazı isimlerle yollar ayrılmak zorunda. Gomis, Feghouli, Belhanda, Maicon ve Muslera gibi yüksek maliyetli oyuncuları aynı takımda tutmak çok zor. Bu durum devam ederse Galatasaray ilerleyen sezonlarda yine Avrupa kupalarına katılma şansından mahrum kalır. Doğru bir yapılanma ve sıkı bir transfer politikası ile kalıcı bir başarı yakalayabilir. Bunu da yapacak kişi Mustafa Cengiz. Cengiz’in de bunu yapabilmesi için de taraftarın desteği ve Fatih Terim gibi bir şansı var.

YORUM YAZ