MENÜ

Artık çok geç

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ligi beşinci bitirip, Avrupa Kupaları’nda cezasını çekmek adına son derece kritik bir maça çıkan Galatasaray, ligde kalmayı geçtiğimiz hafta garantileyen Kayserispor’u konuk etti. Cim Bom’da durumu maç saatinde netlik kazanan Sneijder sahada yer alırken, Sinan Gümüş de uzun bir sürenin ardından ilk 11’de şans buldu.

Baskı çabuk geldi

Maça istekli başlayan Galatasaray oyunun kontrolünü eline geçirmekte zorlanmadı. Orta alanda Selçuk, Sneijder ve Emre ile rakibine pres uygulayan Aslan, rakip kaleye gitmekte zorlanmadı.
11. dakikada Sneijder savunmanın arasına oynadı ve topu Podolski’yle buluşturdu. Alman golcü kaleci ile karşıya kaldığı pozisyonda düzgün vurdu ve topu ağlara gönderdi: 1-0.
Kayserispor zaman zaman cılız atak girişimlerinde bulunsa da, etkili olamadı.

18. dakikada Furkan ceza sahası içerisinde ayağı kaymasına rağmen vurdu, Muslera son anda köşeden çıkarttı. Bu pozisyon konuk takımın gole en çok yaklaştığı andı. 26’da ise Yasin sol kanattan Sinan’a oynadı. Genç oyuncu ceza sahasına girer girmez çok sert vurdu ve farkı 2’ye çıkarttı: 2-0. Bu golden sonra Cim Bom çok daha rahat ve etkili oynamaya başladı. Kayserispor ise maçtan iyice koptu. 45’te Podolski sol kanattan ceza sahasına yöneldi ve içeride bekleyen Sinan’ı gördü. Sinan müsait pozisyonda soğukkanlı bir vuruşla farkı 3’e çıkarttı: 3-0. Bu gol aynı zamanda ilk yarının da skoru oldu.

Poldi-Sinan A.Ş

Galatasaray ikinci yarıya Sneijder-Bilal değişikliği ile başladı. Kupa finalini düşünen Reikerink, fizik olarak iyi durumda olmayan Hollandalı oyuncuyu dinlendirmeyi tercih etti. Kayserispor ikinci 45 dakikaya daha atak başlasa da, bu durum uzun sürmedi. 48’de Kayserispor’da ceza sahası içerisinde Muslera ile karşı karşıya kalan Derley, Muslera’nın yanından topu ağlara gönderirken, Koray son anda topu çizgiden çıkarttı. 58. dakikada Podolski ceza sahası dışındaki Bilal’e oynadı. Bilal yay üzerinden çok sert vurdu ve topu ağlara gönderdi: 4-0.
Dört dakika sonra ise Yasin sağ taraftan ortaladı. Arka direkte bekleyen Selçuk, düzgün bir vuruşla skoru 5-0’a getirdi. Aslan bu golden sonra da ataklarını sürdürdü. 69’da Podolski’nin ortasına Sinan vurdu ve takımının altıncı, kendisinin üçüncü golünü attı: 6-0.

Sezon başından bu yana harekete geçemeyen, takım olamayan Galatasaray, çok geç uyandı. Kayserispor maçındaki istek ve özverinin yarısını lig boyunca gösterseler, şu an çok farklı bir pozisyonda olabilirlerdi. Kayserispor’u 6-0 yenen Galatasaray, Osmanlıspor’un da Akhisar’ı mağlup etmesiyle ligi altıncı sırada tamamladı. Artık Sarı-Kırmızılı takım için tek çare, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe’yi yenip, kupayı alarak UEFA’nın verdiği cezayı çekmek.

YORUM YAZ