MENÜ

Arena'da sürpriz olmadı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Zıraat Türkiye Kupası mücadelesinde Dersimspor’u konuk eden Galatasaray’da Riekerink beklendiği üzere geniş çaplı bir rotasyona gitti. Cenk, Serdar, Hamit, De Jong ve Sinan gibi isimlere ilk 11’de görev veren Hollandalı çalıştırıcı Podoldski’yi de ileri uçta kullandı.

Kilit kolay açıldı

Galatasaray oyunun hemen başında gücünü hissettirmeye başladı. Josue, Yasin, Sinan ve Podolski ile etkili olan Cim Bom son derece rahat bir oyun ortaya koydu. Dersim cephesi ise top yapmakta zorlanırken savunmanın arkasına attığı toplarla pozisyon aradı. Bu anlarda da ofsayta düşmekten kurtulamadılar. 10. dakikada Josue ceza sahasına yerden derinlemesine oynadı. Topla buluşan Sinan vuruşunu yaptı kaleci son anda topu kornere çeldi. Baskısını her geçen dakika arttıran Aslan’da 22. dakikada Sabri soldan ortaladı, Podolski ceza sahası içerisinde kafayı vurdu, top üst direğe çarparak auta gitti. Bir dakika sonra Riekerink’in takımı aradığı golü buldu. Yasin, Podolski ile üst üste paslaştı. Topu önüne alan Podolski sert bir vuruşla skoru değiştirdi: 1-0. 35’te ise yine aynı ikili işbaşındaydı. Yasin ceza sahasına giren Podolski’yi gördü. Alman oyuncu çok sert vurdu top kalecinin müdahalesine karşın ağlarla buluştu: 2-0.
40. dakikada ise Yasin ceza sahası dışından orta şut karışımı bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 3-0. Bu gol aynı zamanda ilk yarının da skoru oldu.

Disiplinden kopmadılar

İkinci yarıda tempo biraz daha düşse de Galatasaray aynı rahatlıkta oynamaya devam etti. Yasin, Josue ve Podolski, Dersim savunmasını yıpratmaya devam etti. 60. dakikada Podolski önünde kalan topa ceza sahası dışından çok sert vurdu ve bir kez daha ağları havalandırdı: 4-0. 84. dakikada ise Dersimspor’dan Koray Kurt savunmanın arkasına sarktı ve topu önüne alıp kaleye yöneldi. Galatasaray defansından kurtulan Koray ilerde duran Cenk’in üzerinde aşırtma bir vuruşla golü buldu: 4-1. Uzatmalarda Hamit ceza sahası içerisinde vurdu ve skoru belirledi: 5-1. Sarı-Kırmızılı oyuncular zayıf rakip karşısında farkı kolay yakalamasına rağmen kazanma hırsından 90 dakika boyunca vazgeçmedi. Özellikle Josue, takıma katıldığı günden beri en etkili perfonmansı ortaya koydu. Forma için çok daha fazla çalışması gereken Sinan, Hamit, Linnes’in bu maçta da sınıfı geçemediğini söylemek gerekir. Galatasaray, baştan sona üstün oynadığı mücadeleden 5-1 üstün ayrılıp, gruplara kaldı.

YORUM YAZ