MENÜ

Alkışlar Trabzonspor'a

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Son oynadığı maçta Fenerbahçe ile 0-0 berabere kalan Galatasaray, ligde kötü günler geçiren Trabzonspor’a konuk oldu. Kart cezalısı Belhanda dışında, eksik bir oyuncusu bulunmayan Sarı- Kırmızılılar’da, Tudor dörtlü savunmaya döndü. Hırvat hoca, defansta Denayer- Maicon ikilisine görev verirken, Linnes de bu maçla formasına tekrar kavuştu. Sakat ve cezalı oyuncuların fazlalığı nedeniyle kadro kurmakta zorlanan Rıza Çalımbay ise sahaya ofansif bir takımla çıktı.

Trabzonspor domine etti

Karşılaşmaya iyi başlayan taraf Trabzonspor oldu. Ev sahibi takım orta alanda uyguladığı presle rakibini bozmayı başardı. Onazi, Bero, N’Doye ve Yusuf ile etkili olan ev sahibi takım, ilk on dakikalık bölümde rakip kaleyi bir hayli zorladı. Galatasaray’da ise Feghouli ve Selçuk bir türlü oyuna giremeyince, top ileri taşınamadı. Yüksek tempolu geçen ilk yarıda Trabzonspor sahanın hakimiydi. Orta alanda hiçbir varlık gösteremeyen Galatasaray, rakip kalede tek etkili bir pozisyon bile bulamadı. 45’te ise Galatasaray’dan Feghouli, Trabzonspor’dan ise Olcay kırmızı kartla oyun dışında kaldı. İlk 45 dakikanın 0-0’lık beraberlikle tamamlanması Sarı-Kırmızılı takım için büyük şans oldu.

Tudor’dan izlemeye devam!

Fakat Tudor’un takımı ikinci yarıda o kadar şanslı değildi. 49. dakikada Yusuf’un kornerden ortasına Okay ceza sahasında kafayı vurdu, Muslera son anda topu çelse de, N’Doye önünde bulduğu topu ağlara gönderdi: 1-0. Bu gol de Denayer’in pozisyon hatasının büyük payının olduğunu söylemek gerekir. Takımının oyunundan memnun olmayan Tudor 54’te Selçuk-Rodrigues, Gomis- Eren değişikliğine gitti. Rakip kaleye bir kez bile şut atamamış Galatasaray’da Tudor’un çift forvete dönmek yerine, Tolga’yı sahada tutup, Gomis’i kenara alması öngörüsüzlükten başka bir şey değildi. Golden sonra rahatlayan Trabzonspor, oyunu tamamen rakip yarıda oynamaya başladı. 69’da Yusuf, ceza sahası dışından vurdu ve top bir kez daha ağlara gitti: 2-0. 86’da ise Rodrigues ceza sahası içerisinden sert vurdu ve skor 2-1’e geldi. Bu gol maçın da skoru oldu. Hatalı kadro seçimi ve yanlış oyuncu değişiklikleri ile Tudor maçın kaderini belirledi. 90 dakika boyunca mücadele eden, isteyen ve vazgeçemeyen Trabzonspor ise üç puanı sonuna kadar hak etti.

YORUM YAZ