MENÜ

Alkışlar Gençler'e

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Başakşehir’in üç puanla kapattığı haftada; Galatasaray, Gençlerbirliği’ne konuk oldu. Ligde kalma mücadelesi veren rakibi karşısına ideal onbiri ile çıkan Sarı-Kırmızılılar’da orta alanda Selçuk-Fernando ikilisi görev aldı.

Pozisyonsuz ilk yarı

İlk yarıda Galatasaray daha fazla topla oynasa da, organize bir atak geliştiremedi. Özellikle orta alanda düşük bir isabetli pas yüzdesi yakalayan Sarı-Kırmızılılar topu bir türlü son bölgeye taşıyamadı. Rodrigues de kanadını etkili kullanamayınca Fatih Terim’in takımı gol pozisyonuna giremedi. Savruk bir görüntü sergileyen Gençlerbirliği ise kontrataklarla pozisyon aradı. Futbol kalitesi olarak son derece kötü olan mücadelenin ilk 45 dakikası 0-0’lık beraberlikle sonuçlandı.

Alper’den hayati gol

İkinci yarıda da Galatasaray pozisyon üretmekte zorlandı. Fatih Terim önce Belhanda-Eren, sonrasında da Rodrigues-Sinan değişikliklerine gitse de hücum hattı hareketlenmedi. Selçuk, Gomis ve Feghouli bu devrede de hiçbir varlık gösteremedi. Gençlerbirliği ise savunma disiplininden hiç kopmadı. Rakibine orta alanda baskı uygulayan ev sahibi takım, bunda da başarılı oldu. 90 dakika boyunca hiçbir hücum aksiyonunda bulunamayan Galatasaray, doğal olarak golü atamadı. Gençlerbirliği ise ikinci uzatma dakikasında kontrataktan Alper’le golü buldu ve maçı kazandı: 1-0. Hayati bir üç puan alan Ankara ekibi, ligde kalma adına da önemli bir adım attı.

YORUM YAZ