MENÜ

10'un gibi zor bulunur!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sneijder’in 4.5 senelik Galatasaray kariyeri sona erdi... Ünal Aysal’ın ‘çilek transfer’ diye tabir ettiği Hollandalı oyuncu Sarı-Kırmızılı forma ile 2 kez lig şampiyonluğu, 3 Türkiye Kupası zaferi yaşarken, 3 defa da Süper Kupa kazandı. Özellikle büyük maçlarda kalitesini ortaya koyan Wesley için son dönemler ise pek huzurlu geçmedi. Hamza Hamzaoğlu ve Mustafa Denizli ile anlaşamayan Sneijder, bazı takım arkadaşlarıyla da problemler yaşadı. Denizli’nin ardından takımın başına vatandaşı Riekerink’in getirilmesinde büyük paya sahip olan Sneijder için ‘takımı kendisi yapıyor’ söylentileri ayyuka çıkmaya başladı...


10 numarayı verince...

Rikerink’in ardından teknik direktörlük koltuğuna İgor Tudor’un oturması onun için sonun başlangıcı oldu. İlk günden beri ikilinin yıldızı barışmazken, Hırvat teknik adam hem idmanlarda hem de maçlarda sergilediği davranışlarla Sneijder’i istemediğini gösterdi. Tudor, yeni sezondaki tüm planlarını Sneijder’in olmadığı bir ilk 11 üzerine yaptı. Yönetimin de desteğini arkasına alan genç çalıştırıcı, 10 numaralı formayı Belhanda’ya verince ipler tamamen koptu.

Bu tepkiler bitmez

Taraftarların kalbinde çok ayrı bir yeri olan Sneijder’in takımdan ayrılışı, taraftarları bir hayli üzdü. Hollandalı’nın gönderilme şekline sert tepkiler veren taraftarların büyük bölümü Dursun Özbek ve Tudor’a cephe aldı. Östersunds maçında ortaya konulan kötü futbol ve 2-0’lık yenilgi bu tepkinin daha da artmasında bir etken. Görünen o ki her kötü futbol ve yenilgiden sonra tribünler Wesley Sneijder tezahüratları ile inleyecek. Son iki yılda alınan başarısız sonuçlar nedeniyle taraftarlarca ağır eleştirilere maruz kalan Dursun Özbek’in artık işi daha da zor. Bruma, Podolski ve Sneijder’in ayrılışı Özbek’i iyice yıpratacaktır. Başkan her ne kadar Belhanda ve Gomis gibi yıldız isimleri takıma kazandırmış olsa da Sneijder’in taraftarların gönlündeki yerinin çok başka olduğunu anlaması gerekirdi.

Eğer turu geçemezse...

Bu durum tabii ki Tudor’un üzerindeki baskıyı da arttı. Hakkındaki soru işaretlerini bir türlü olumluya çeviremeyen Hırvat teknik adamın kredisi erken azalıyor. 20 Temmuz’da Östersunds ile oynanacak rövanş maçında tur gelmezse, Tudor’un o koltukta kalması hiç de kolay değil. İlk maçta Sneijder’in yokluğu fazlasıyla hissedilmişti ve 10’un gibi zor bulunur fikri hakimdi. Sneijder’in gönderilmesinde büyük paya sahip olan Tudor ‘savaşı’ şimdilik kazanmış olsa da, Wesley’in boşluğunu doldurup dolduramayacağı merak konusu.

YORUM YAZ