MENÜ

Geçmiş olsun!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Savaşları, askerlerine “Ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum” diyenlerin komuta ettiği ordular kazanır, “Kazanmamız çok zor” diye düşünenlerin değil. Hele siz, daha ilk cephe yenilgisinde, “Mevcut koşullar gözönüne alındığında kazanmamız zaten zordu” sözünü ettiğinizde, savaşı baştan kaybetmişsiniz demektir. Öyle değil mi Bay Aragones.
Efendim, Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olması zaten zormuş. Öyle diyor Bay Aragones. Zaten bir yıl önce sadece çeyrek final oynanmış, kupa falan kazanılmamış. Ne başarısıymış bu!..
O zaman adama demezler mi, “Madem öyle, siz de takımı Şampiyonlar Ligi Şampiyonu yapın, biz de sizi ellerimiz patlayıncaya kadar alkışlayalım, Fenerbahçe tarihine adınızı altın harflerle yazdıralım o zaman” diye. Adam hem geçen seneki başarıyı küçümsüyor hem de grubu galibiyetsiz 2 puanla kapattıktan sonra, “Bu takımla başarılı olamazdık zaten” diyor. Yani hem kel hem fodul.

Beğenmediği Fenerbahçe, hangi Fenerbahçe? Grubunda İnter, CSKA, PSV’yi darmadağın etmiş, ikinci turda hakeme rağmen Kadıköy’de 3-2 yendiği Sevilla rövanşında 2-0 yenik duruma düşmesine karşın pes etmemiş ve maçı uzatmaya götürüp penaltılarla turu atlamış; çeyrek finalde İngiliz devi Chelsea’yi evinde 2-1 yenip, rövanşta başta teknik direktörleri olmak üzere tüm İngilizler’e tırnaklarını yedirmiş, son ana kadar gol kovalamış ve kaçırmış Fenerbahçe.
O takımdan (Banko oynayan) Aurelio ile Kezman gitmiş, yerlerine Emre, Güiza, Josico alınmış. Haa, bir de komutanlar değişmiş. Galiba Bay Aragones’in (farkında olmadan) anlattığı da bu! Geçen sezon takımın başında komutan olarak Zico vardı. Yerli-yabancı tüm futbolcuların kendisine hayranlık duyduğu, insani yönü nedeniyle çok sevdiği, deyim yerindeyse onun için ölüme gidebileceği Zico. Şimdi ise kendilerine güvenmeyen, asık suratla dolaşmayı, gülmemeyi, takımı önde olsa bile kulübede somurtmayı marifet sanan Bay Aragones. Haklı Bay Aragones! Bu takımın savaş kazanması gerçekten çok zor! Hele siz daha ilk cephe yenilgisinde askerlerinize güvenmediğinizi ulu orta dile getirirseniz, geçmiş olsun.
Başkomutan bu konuda ne düşünüyor acaba. Eminim ki, tüm Fenerbahçeliler de bunu merak ediyor.

YORUM YAZ