MENÜ

Çiftetelli ‘Turk'iko!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Neden hiçbir işi doğru yapamayız anlamıyorum. Hayır, atla deve de değil ki. Alt tarafı, devre arası ve ara transferin bulunduğu bir lig planlaması o kadar. Ama olmaz, illa ki, bir cinslik yapacağız. Yerli oyuncular bayramda seyranda maç yaparken, yabancıların Noel tatili için ligi güdük bırakıp, devreyi 16 maçla tamamladınız (anlamadık ama) anladık. Pekii be kardeşim, bu transfer tarihi saçmalığı ne?
Biliyorsunuz, 6 Ocak’ta Türkiye Kupası maçları oynanacak. Kadronuzu yeterli bulmadınız ve ara transferde oyuncu aldınız. Ne zaman imza attıracaksınız? 5 Ocak’ta. 6 Ocak’ta da o oyuncuyu sahaya süreceksiniz. Yani futbolcu tek bir idman yapmadan yeni takımıyla maça çıkacak. Veya kulübünden yazılı izin alacak, öyle çıkaracaksınız idmana. Bunu yapmadığınızda, eğer kulüp transferden cayar ve sizi, “Oyuncumu idmana çıkarıp aklını çeliyor” diye şikayet ederse yandınız.
Şu transferi, (güdük) ilk yarı bittiğinde başlatsanız olmaz yani... İlla ki, bir cinslik yapacak, takımları ve oyuncuları zor durumda bırakacaksınız.

Cinslikler sadece federasyondan çıkmıyor. Bizde de (medya) bolca var. Alın işte bir tanesi. İnternet sitelerinden biri aklına esip, Alex’in Türkiye’de 5. yılını dolduracağını ve Türk vatandaşlığına geçme hakkı elde edeceğini, adını da Ali olarak değiştireceğini yazmış. Bu habere atlamayan kalmamış. Ertesi gün bakıyorsunuz neredeyse bütün gazetelerde bu haber var. Yetmiyor, bir tanesi ertesi gün, “Biz duyurmuştuk” diye bir de böbürleniyor. Oysa bilmiyor ki, bir futbolcunun Türk vatandaşlığına kabulü, ülkemizde bulunduğu süre değil, başvuru tarihi üzerinden 5 yıl geçtikten sonra gerçekleşiyor. Şu ana kadar Alex’in böyle bir başvurusu yok. Yani bugün başvursa, 5 yıl sonra Türk vatandaşı olabilecek ancak. Adam kuralı okuma zahmetine katlanmadığı gibi bir de yanlış haberiyle gururlanıyor. Hem kel hem fodul diye böylelerine dönüyor sanırım.

Deivid ile Roberto Carlos’un Türkiye’ye tanıttığı Yengeç Dansı’nı biliyorsunuz. Sarı-Lacivertli yabancılar, gol sevinçlerini bu dansla yapınca, birilerinin bir yerlerine batmış ve hemen karşı harekat başlatılmıştı. ‘Çiftetelli’yi keşfetmişti onlar da (!) Bazıları da, o takımın oyuncularının neredeyse tamamının Türk olduğunu üstüne basa basa (!) vurgulayıp, işi ırkçılığa kadar götürmüştü, Fenerbahçe’ye sallayabilmek adına. Bu sezon, o takımın gollerinin neredeyse tamamını yabancılar atmış durumda. Tabii ki, çiftetelli miftetelli de yok. Hadi o zaman hep birlikte: Çiftetelli Turkiko, şinanay yavrum şinanay nay...

YORUM YAZ