MENÜ

Bukalemungiller!

Abone Ol Google News

Milyonlar dediğin kuru kalabalık. Adama soruyorsun, tuttuğu takımın ne hocasını, ne başkanını, ne futbolcusunu tanıyor ama taraftar. Ne yapayım ben böyle taraftarı. Taraftar dediğin, kulübüne maddi ve manevi destek sağlayan, onunla bütünleşen kişidir. Konu bu olunca da Fenerbahçe taraftarının eline kimse su dökemez. Fenerbahçe, onların sayesinde stat gelirlerinde rakiplerine uzak ara çeker. Ürün gelirlerinde de yanına yaklaşan yoktur.

Haberin Devamı

Fenerbahçe taraftarı sadece kulübüne kazandırmakla kalmaz, onunla maç yapan kulüplerin kasasına da hatırı sayılır bir para bırakır. Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, boşuna, “Senede bir kez, Fenerbahçe ile oynadığımızda kasamız doluyor” demiyor. Bununla da bitmiyor. Fenerbahçe hangi deplasmana çıksa, orada tribünler tıklım tıklım doluyor. Çok uzağa gitmeyin, son Eskişehirspor maçını hatırlayın. Ama işin esas can alıcı noktası, Fenerbahçe’nin ve taraftarının, ülke esnafına sağladığı büyük katkı. Hayır, hayır, maçların olduğu gün stat çevresinde “cukkayı götüren” esnaftan bahsetmiyorum. Benim dediğim tüm Türkiye esnafı. Biliyorsunuz, spor kulüpleri, kahvehaneler, birahaneler, maçları yayınlayabilmek için büyük paralar ödeyerek Digitürk alıyor. Maç günleri ne kadar çok müşteri gelirse, o kadar çok para kazanıyorlar. Pekii, esnafa en çok para kazandıran takım hangisi sizce? Hiç tartışmasız Fenerbahçe tabii ki. Dikkat ederseniz, “en çok para kazandıran taraftar” demedim, ‘Fenerbahçe’ye vurgu yaptım. Çünkü sadece Sarı-Lacivertliler değil, tüm takımların taraftarları izliyor Fenerbahçe’nin maçlarını. Özellikle kendi takımları yarıştan koptuysa, hepsi Fenerbahçe maçlarında ekranın karşısına geçiyor. Tabii ki, Fenerbahçe’nin rakiplerini desteklemek için. Fenerbahçe o hafta kiminle oynuyorsa, o takımın taraftarı oluyor hepsi. (Desteğin için sağol Arda!) Maçları yayınlayan neresi varsa, ful çekiyor. Böyle bir yer işleten bir büyük takımın taraftarı arkadaşımın şu sözleri her şeyi o kadar güzel anlatıyor ki, “Valla Fenerbahçe asla şampiyon olmasın ama asla da yarıştan kopmasın. Yoksa biz nasıl para kazanırız. Fenerbahçe yarışta olmadığı seneler Digitürk üyeliğimizi iptal edecektik neredeyse.”

Haberin Devamı

Geçenlerde yine böyle bir maçta diğer takımların tüm taraftarları cümbür cemaat Fenerbahçe’nin rakibinin taraftarı olunca, Sarı-Lacivertli bir kardeşim dayanamadı, “Abi” dedi, “Bunlar bukalemungiller familyasından. Bukalemunlar bulundukları ortama göre renk değiştiriyor, bunlar Fenerbahçe’nin rakibine göre. Sonra bir de büyüklük tartışmasına giriyorlar!”

YORUM YAZ