MENÜ

Ahret soruları değil hocam!

Abone Ol Google News

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam hoca diyor ki, “Penaltı gerçeğini herkes gördü. Pozisyon öncesinde Semih’in yaptığı faulu görmemezlikten gelip, Serdar Aziz’in devamında yaptığı harekete takılmak, tarafsız bir yaklaşım değil.”

Haberin Devamı

Hoca, Andre Santos’tan hiç bahsetmediğine göre o penaltıyı kabul ediyor demek ki, bu biiir. Sevgili hocam, ikincisi ise hakem açısından daha vahim. Çünkü Semih’in yaptığını iddia ettiğiniz faulü GÖRMESİ MÜMKÜN DEĞİL. Serdar Aziz’in yaptığını ise GÖRMEMESİ. Bu, bir teknik adam olarak hiç midenizi bulandırmıyor mu? Hani tarafsızlıktan, objektiflikten bahsediyorsunuz ya...

Objektiflik demişken, (Bundan 17 yıl önce yani 1994 yılında Bursaspor’un artık şampiyonluk mücadelesi yapması hatta buna ulaşması gerektiğini yazan biri olarak) bazı sorularım olacak hocam. Son maçta Fenerbahçe’yi yenseniz aradaki puan farkı 6’ya, 2 hafta sonra maçınız olan Trabzon’la 9’a düşecek. Bu da, (iki takımın birbirinden zorlu maçları düşünüldüğünde) şampiyonluk, olmadı Devler Ligi’ne katılmanızı sağlayabilecek ikincilik şansınızın sürmesi demek. Oysa siz, geçen sezon 2-0 geriden gelip, 3-2 yendiğiniz rakibinize karşı, 25-30 yıl geride kaldığını sandığımız 1-9-1 taktiğini tercih ettiniz.
Amacınız üzüm yemek yani kazanıp, ilk 2 iddianızı devam ettirmek miydi, yoksa bağcıyı dövmek yani Fenerbahçe’ye çelme takmak mı?

Haberin Devamı

Hani geçen sezon son hafta Trabzon da tıpkı sizin gibi beraberliği sağladıktan sonra “Çanakkale geçilmez”i oynayıp, kalesini cansiperane savunmuş ve elde ettiği beraberlikle sizin şampiyon olmanızı sağlamıştı ya. (O maç sonrası, ‘Trabzon üstümüze bile gelmedi ama bizim takım kazanamadı’ diyen bazı saftirik Fenerbahçeliler’e de son maç kapak olmuştur sanırım)


Yoksa siz de bir şampiyonluk ve Devler Ligi’ne katılmayı yeterli görüp, kendiniz değil, Trabzon için mi oynadınız bu kez? Önümüzdeki hafta Trabzon deplasmanında yine 1-9-1 taktiğiyle mi oynayacaksınız?
Yoksa, “Ben bu taktikle 34 maçta (şansım yardım etse bile) ancak 34 puan toplayabilirim. Bu da kümede kalmaya yeter mi yetmez mi bilinmez. O bir maçlık taktikti”diyerek eskiye mi döneceksiniz? Sorular benden, yanıt verip vermemek sizden hocam.

YORUM YAZ