MENÜ

Zirveye Taylan damgası

Abone Ol Google News

Galatasaray, mükemmele yakın bir alan paylaşımı/baskı ve pas trafiği sağladı. 12. dakikadan sonra Göztepe, oyuna net şekilde hükmetti. Taylan'ın 3. goldeki becerisi ise büyük takımların ihtiyaç duyduğu dokunuşlardan biriydi.

Haberin Devamı

Göztepe oyuna Karagümrük’ün oyun şablonu üzerinden başladı. Ama maç başında ne savunma merkezi aynı seviyede pas dağıtabildi, ne de elde Biglia ve Aatıf’ın merkez orta saha performanslarına sahiptiler. Diagne’nin arkasındaki 4’lü hareketli ve becerili grup, nefes aldırmayan bir baskı yapınca plan yürümedi. 12. dakikada maç 2-0 olmuştu ama daha fazlası da olabilirdi. Galatasaray, mükemmele yakın bir alan paylaşımı/baskı ve pas trafiği sağladı. Arda’nın golündeki direkt oyun 2. bölgeden çıkışlar konusunda da çok tehditkar olacaklarını söylüyordu. Diğer yandan Arda, Belhanda ve Feghouli’yle bu baskıyı 90 dakika götürmek çok ihtimal dahilinde değildi.

Soğukkanlı kaldılar

2. golden sonra oyun ve baskı merkezini 2. bölgeye çekmek de bu iki sebeple mantıklıydı. Beklenmedik olan Göztepe’nin bu erken yıkıcı skora rağmen soğukkanlı kalabilmesiydi. İlhan Palut’un Hatayspor performansı sadece başarılı sonuçlar sebebiyle dikkat çekici değildi. Oyunla ilgili bir önerisi, yeni bir teklifi vardı.. Ve muhtemelen bu sebeple Mehmet Sepil yönetimi tarafından tercih edilmişti. İşte 12’den sonra tüm bunların izlerini gördük. Özellikle Soner ve Halil’in ekstra perfomansı ve ayağa pasla özellikle Galatasaray’ın sola kanadını iyi kullandılar. Taylan’ın Feghouli’ye attırdığı güzel gole kadar İzmir ekibi net bir şekilde oyuna hükmetti.

Haberin Devamı

İstedikleri gibi olmadı

Soner’le kale ağzından kaçırdıkları pozisyon bir anlamda kaderlerini belirledi. Diğer yandan bu kadar kalabalık ve etkili hücum edebilmeleri de ligin geri kalanında aslından neler yapabileceklerini gösteriyor. Galatasaray 2-0’dan sonra istediği hızlı akınları istediği seviyede yapamadı. Oyunu verdiler. Taylan 3. goldeki becerisiyse bu tip sıkışan oyunlarda büyük takımların ihtiyaç duyduğu dokunuşlardan. Zirve için bunlar olmazsa olmaz.

YORUM YAZ