MENÜ

Zemine rağmen mükemmel

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bu iki harika takımı, bu korkunç zemine mahkum edenler utanmalı. Bu korkunç zemine rağmen oyun iştahını kaybetmeyen oyuncular ve hocaları da istedikleri kadar övünebilirler.
Çok kolaylıkla bu şartlardan sıkılabilirlerdi ve biz de bu harika maçı ve finali seyretmeyebilirdik. Seyrettirdikleri için müteşekkiriz.

Ramon Motta uyuyakaldı

Açıkça söylemek gerekirse zeminden daha çok etkilenen Bursaspor oldu. Kendi evlerinde halı gibi bir zeminde oynuyorlar. Orta sahaları ince işlere daha yatkın. Afalladılar. Oyun iştahları kesilmedi ama oyun akışkanlığını düştü. Beşiktaş ise haftalar süren düşüşün ardından yükseldi. Sosa-Veli-Atiba’yla oynadığı zaman zaten başka oluyorlar. Dönenleri toplamak ve baskı yaratmak konusunda üstüne yok bu hattın... Bursa orta sahası, Volkan’ın yokluğunda Ozan’ın sağ kanada gidişiyle topa istediği gibi hükmedemeyince oyunu Beşiktaş aldı. Gol ise Bursa’dan geldi.

12. dakikada Bakambu’yla Bursa’nın bulduğu golde verilen açık tamamen Motta’nın uyumasıyla alakalı... Orta sahada taçı attıktan sonra meydana gelen karambol ve Josue’nin Fransız’a attığı derin pasta Motta uyuyakaldı. İşi Atınç’a bıraktı. Hata, genç stoperin değil onun. Ev sahibi gole rağmen durmadı. Ancak baskıdan değil, Atınç’ın uzun pasına Sosa’nın olağanüstü pivot performansından buldular golü. Beşiktaş yine durmadı ama Harun da çabuk pes etmedi. Oğuzhan’ın karta çok yakın Veli’nin yerine girişi ve Bursa’nın son 20 dakikalardaki klasik düşüşü birleşince baskı seviyesi ve akın sürekliliği arttı.
Sonda önce Gökhan, sonra Ozan’ın şahane golleri ve penaltıyla oyun zirveyi buldu. Bu final bu maçı her şeye rağmen çok isteyen tüm oyuncuların bize hediyesi.

Güneş’in peşinden gitmek lazım

Şu açık. Eğer Bursa bu yatırımına devam ederse önümüzdeki dönemde yeni bir şampiyonluk hayal olmaz. Güneş’in peşinden gitmek lazım.

Ancak öyle olmayacaksa Şenol Güneş’in İstanbul büyükleriyle çalışma vakti çoktan geldi de geçiyor.

Bu arada 62’de Fernandao’nun kırmızısı pas geçildi. Pedro, 10 santim kısa olsa ve o taban boynuna gelmiş olsa kimse sormazdı bile. Oyuncu tabanla topa giderken gittiği yere bakmakla yükümlüdür. Görmemek bahane değil. Penaltı ise doğru ancak Kerim’in düşmeye hazır oluşu da kararı kolaylaştırdı.

YORUM YAZ