MENÜ

Yine aynı...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Avcı’nın planı iki kanattan Alparslan ve Visca ile inip geriye yapılan paslarla Galatasaray’ın orta saha savunma bağlantısızlığından sıkıntı yaratmaktı. Bu planla iyi de indiler. Maçın ilk saniyelerinden itibaren. Belki Doka ve Semih’in kalitesini yakalayamasalar da gollük akınlar yaptılar. Ancak beklenmedik bir şey oldu. Galatasaray orta sahası çok iyi döndü. Visca ve Alparslan iyi inse de pas çıkaracak boş adam bulamadılar. Bu yüzden içeriye pas çıkarılması gereken yerde pas opsiyonu bulamayan Başakşehir kanat hücumcuları şut denedi. Hem Alparslan’ın hem Visca’nın tehlike yaratan şutları olsa da garanti plan bozuldu. Avcı’nın istediği, boşta, içeri yuvarlayacak bir adam yaratmaktı.

Hamit her yerde

Hamzaoğlu Sabri’yi hücumun en önemli parçalarından biri yaparak bunu nasıl sağladı diye sorarsanız, risk aldı derim. Selçuk’u net olarak hücum oyuncusu, Hamit’i de savunmanın parçası yaptı. Hamit buna rağmen hücuma destek de verdi. Hızlı geri döndüler ve arkaya çıkarılan toplara boşluk bırakamadan cevap vermediler. Büyük takımlar gollük şans vermezlerse kazanırlar kuralı da Selçuk’un şahane volesiyle ilk yarı skorunu belirlerdi. İkinci yarıda sağ kanadı Tarık, Bruma’ya teslim etmek Galatasaray’ı tüketti. Bu çok tehlikeli bir ikili. Hücum yaparmış izlenimi veriyor ama olmuyor. Savunma ise zaten yok. Buna rağmen Yasin’in oyundan çıkışı ise 2-0’lık oyunu riske attı. Bir maçta 1 rest yeter. 2 rest belki ama 3 rest olmaz. Hamzaoğlu’nun eli kötüydü. Ne hücum edebildiler ne savunma yapabildiler. Çünkü Yasin çıkınca Sneijder de orta sahadan çıktı.

Bu takımın başına...

Sağ kanadı olmayan sol kanadı zayıflatılmış ve Burak ve Melo’suz bir Galatasaray’dan bahsediyoruz. Bu takımın başına her şey gelebilir. Son dakikada iki hafta Muslera’sız ya da 3-2 mağlup da olabilirdi. Ama Yıldırım sarıyla yetindi. Arkasında sadece elleriyle oynayabilen kaleci varken bir oyuncuyu düşürdüğünüzde kırmızı oluyor da elleriyle oynayamayan bir oyuncu varken nasıl sarı oluyor? diye sormak lazım tabii.

Hamzaoğlu yine oyunu okuyamadı. İyi kurgu kötü hamleler. Yine...

YORUM YAZ