MENÜ

Yasin'le gelen akıl

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Aslan’ın evindeki oyun tarzı, hafiften kaosu çağrıştırıyor. Sonuç almak için ise akıl gerekiyordu. Sneijder’in yokluğu takımı iştahlandırdı, maçı ise Yasin kurtardı.

Galatasaray’ın iç sahadaki her maçı yüksek motivasyon ve ön alan presiyle başlıyor. Ancak bu oyunun belli bir şablonu olduğunu söylemek zor. Çünkü takımda top yapmaya yatkın bir hücum ekibi yok. Dolayısıyla hafiften kaosu çağrıştıran ama rakip için zor bir oyun bu. Taraftarı, hakemi ve rakibi derinden etkiliyor. Sonuç almak içinse bu kaotik oyuna bir akıl katmak da gerekiyor. Bunu 15 yıl önce Hagi yapıyordu, bu yıl da Sneijder yapıyor.

Herkesi etkiledi

Dün Sneijder’in olmayışı Galatasaray’ın iştahını azaltmadı, hatta biraz artırdı. Hollandalı’nın kattığı akıl olmayınca etrafındaki herkes etkilendi. Takımın diğer yeteneklilerini de, belki en çok onları... Burada çözüm üretebilen oyuncular, Emre ve Selçuk’la gelen akınlar oluştu ama onlar da soğukkanlı değildi. Özellikle de Burak... (İkinci yarıda boş kaleden hallice 4 pozisyonda çerçeveyi bulamayışını ben açıklayamam, en yakın üfürükçüye sorun.) İlginçtir sükunet mevzuunda en büyük katkıyı yapan hatta maçı kurtaran oyuncu Yasin oldu. Belki de seyircinin ısrarla onu istemesi bundan...

Hakan’ın durumu başka

Antep’in dış sahada başarılı bir takım olması, sahaya nasıl yerleşeceğini bilmesi ev sahibini başta rakibinden iyi yaptı belki... İkinci yarıda Galatasaray’ın bu sezonki genel durumun aksine daha çok pozisyona girişiyse Antep’in çıkarken pas tercihlerini hemen her seferinde yanlış yapışından. Galatasaray savunması için bir tehdit oluşturamadılar. Bu maçtan Chedjou dışında Galatasaray’ın savunmasında bir iyileşme olduğu sonucunu çıkarmak bu açıdan doğru olmaz. Tabii maçı kurtaran adam Hakan’ın durumu başka.
Bu gol kontrat getirecek değerde.

YORUM YAZ