MENÜ

Yasin okumak

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bazı şeyleri anlamak da anlatmak da zor. Bir daha deneyelim;

2. yarının sonlarına doğru Yasin’in kötü bir vuruşla bitirdiği akına bakın. Hani sonrasına Podolski’nin yerde yatan Yasin’e koşup bayağı isyan ettiği pozisyondan bahsediyorum. Ve bu pozisyonun anlattıklarından.

Çaprazdan dalıyor. Yeteneklerini kullanarak bitirici pozisyonu alıyor. Ama şutu zeminin de azizliğine uğramakta tehlike yaratmadan auta gidiyor. Eğer Yasin bu pozisyonları sıklıkla gol yapan oyuncu olsa Podolski ve geri kalan herkes başını elleri arasına alır ve talihe lanet eder. ama öyle değil durum.

Yasin topla çok iyi bir oyuncu. Ayağına topu yapıştırıyor. Eğer onu ceza sahası üzerinde hele de biraz solda, kaleye kilitlenmiş olarak topla buluşturursanız Guardiola’yı bile etkileyebilirsiniz. Ya da daha doğrusu o etkiler. Ancak mesafe varsa, ikiden fazla iş yapması, çok düşünmesi gerekiyorsa ve en iyi ihtimali seçmesi %30’lara düşüyor. Yani isyan talihe değil, olmayacak olanı yapmaya çalışmasına.

Verse Dortmund’da kalırdı

O yüzden geçen hafta ‘Yasin, Podolski’nin koşularını değerlendirebilse Milli Takım ilk 11’indeki yeri garantiydi’ dedim.

Yasin o pası en uygun zamanda verebilse zaten şu anda en iyi ihtimal Dortmund’daydı. Podolski’nin isyanı, olunacak duaya amin demeyi reddetmek aslında.

Maçın kilidi de bu. Belki bu seneki Galatasaray’ın da. Geçen sene Galatasaray Yasin’i doğru zamanda doğru yerde, doğru açıyla topla buluşturduğu için şampiyon oldu çünkü.

Bu sene ne açı kaldı, ne hamle.

YORUM YAZ