MENÜ

Volkan'la gelen 3-0

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Yedinci haftadan sonra kalesinde pozisyon görmeyen, bazı maçlarda rakip takımı ceza sahasına sokmayan Fenerbahçe’nin dünkü kahramanı Volkan Demirel’di. 6 net gol pozisyonunu büyük bir yetenek gösterisiyle engelleyerek Fenerbahçe’yi maçta tuttu. İrfan Can’ın direkten dönen bir şutu ve Kjaer’in çizgiden çıkardığı bir top da var. Bu kadar değil... Gençlerbirliği’nin kullandığı 13 de korner. Ve 35 kez de Fenerbahçe ceza sahasında topla oynadılar. Galatasaray bunu sadece 2 kez yapabilmişti. ..Ve Fenerbahçe gol kaçırmadan 3-0 kazandı. Böyle bir maçın da analizini yapmak kolay değil.

Özat’ın planı iyiydi

Bilinen tarafından başlayalım. Fenerbahçe topu yine rakibine vererek başladı. Ancak Ümit Özat’ın takımı kompakt kalıp Fenerbahçe’nin orta sahasına hiç alan veremeden oynayıp, oyunu Lens’e döndürmemeyi amaçlayan bir oyun oynayınca, iş Volkan’a kaldı. Şu bir gerçek ki Volkan Şen gittikçe düşüyor. Konsantrasyon olarak çok zayıf. Ofsaytta kalıyor top eziyor vs... Bu orta saha yapısından Khalili ve Selçuk Şahin’in organizasyonuyla Aydın, İrfan ve Serdar Gürler’i mükemmel kaçırdılar. Ve üst üste pozisyonlar buldular. Fenerbahçe’nin bilinen tek planının defansif yönü hiç çalışmadı. Ümit Özat hiç çalıştırmadı. Çoğu maçta yere yatmayan Volkan’ın bu ekstra performansını herhalde tahmin etmemişlerdi. Tabii Van Persie’nin erken çıkmasıyla Fenrbahçe’nin ileride top tutma şansının tamamen ortadan kalması da Gençler’in işine geldi.

Advocaat’tan doğru hamle

Defansif taraf işlemezken Şener, Lens ve Sow’la oluşturulan direkt akından gol çıkması bu sene için bir klasik. İşin bu tarafı yürüdü. Özat’ın ikinci yarıda üst üste aldığı risklerde Volkan’ın başarılı performansının yanı sıra Advocaat’ın değişikliklerinin de payı var. Ozan ve Fernandao’nun oyuna girişi biraz olsun orta saha direncini artırdı ve topu ileride tutmak mümkün oldu. Her ne kadar takımın şekli fazla kaysa da Gençler bu oluşan boşluktan yararlanamadı. Ve kontratlarla maçı 3-0 getiren Fenerbahçe oldu.

YORUM YAZ