MENÜ

Vasatın üstü

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Volkan Babacan, ayakları gayet iyi bir kaleci. Buna rağmen net gollük pozisyon yaratan bir pas hatası yaptı. Ayrıca golde de gözlerini kısması büyümesini engelledi. Eğer oyunun içinde olabilse net pozisyonda çok daha bir şut çıkarmayan rakibini engelleyebilirdi.

Serdar Aziz, çıkana kadar bu sezon yükselen performansını sergilemeye devam etti. Atınç ise sakatlık sonrası hem güçsüz hem de konsantrasyonsuzdu. Eleştirmek doğru olmaz düzelecektir.

Şener, sezonun biraz gerisinde. Orta kalitesini mutlak yükseltmek zorunda.

Emre, son hamlelerde biraz daha güçlü ve konsantre kalırsa gol asist istatistiklerinde mevkisinin en iyisi olabilir. Çok büyük potansiyel.

Topal, standardını stopere geçtikten sonra da bozmadı. Performans güvenilirliği hep çok yüksek.

Orta sahaları da etkiledi

Ozan Tufan’ın milli takım performansı Fenerbahçe’dekinin üzerinde. Her zaman bu böyle. Kulübünde de zincirlerini kırabilirse buradaki performansı da daha artar.

Cenk’in ilk yarıda bir türlü yerini bulamayışı arkadaki yetenekli hücumcu orta sahaları da etkiledi. Duvar olamadı. Savunmanın arkasında kalıp kendisini markaja soktu. Bu da tüm takımın hücum performansını etkiledi. Kolay top kaptırınca savunmada da eksik yakalandık. İkinci yarıda iş değişti. Özellikle Gökhan’ın oyuna girip sağ kanadı doğru kullanmaya başlaması, tüm hücum hattını olumlu etkileyince Arda komutayı ele alabildi. Cenk de sezon ortalamasına çıktı.

Alternatif çok...

Yunus Mallı için henüz bir şey söylemek güç. Alışacaktır. Ancak Avrupa Şampiyonası kadrosuna girmesi için bu gelişmeyi hızlandırması lazım. Çünkü o pozisyonda alternatif çok.

Fransa’da muhtemelen çok orta sahalı, oyun merkezi bu maçtakinden daha geride bir Türkiye izleyeceğiz. Dolayısıyla genel oyuna değil bireysel performansalara bakmak daha doğru. İyi bir alışma maçı oldu. Kadrodaki oyuncular arasında Ozan’ın en fazla milli fotma giyen 4. oyuncu olduğunu unutmamak lazım. Bu durum herkesin milli forma hayali kurabileceği bir ortam. Az bulunur bir yarış izleyeceğiz.

YORUM YAZ