MENÜ

Van Persie'siz olmaz!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe ve Beşiktaş’a oyunun kendi sahanızda kabul edin deseniz, bunu yapamazlar. DNA’larına uygun değil. Dolayısıyla Fenerbahçe’nın Beşiktaş’a karşı nasıl oynayacağı bir muamma değil. Atiba ve Sosa üzerine baskı kuracaklar. Gomez, Kjaer’in markajında olcak. Eğer Atiba ve Sosa’yı baskılamazsa Oğuzhan, Töre ve Quaresma’yı tutmak için en önemli silahı olan Gökhan-Caner ikilisini savunma ağırlıklı kullanmak zorunda kalır. Bundan uzak durmak isteyecek. Tabii Beşiktaş da Fenerbahçe’ye bunu yaptırmak isteyecek. Bu maçı kim kazanır bilmek mümkün değil. Ancak bu denklem içinde kötü bir maç olma ihtimali hiç yok.

Lokomotiv mükemmel bir örnek

Gerçek olan bu. Teknik direktör Vitor Pereira’nın, Diego’yla mı, yoksa iki 8 numarayla mı oynayacağı en önemli soru. Ben şahsen ikinci tercihin çok daha verimli olduğu kanatindeyim. Hücum hattında Robin van Persie çok önemli bir silah ve mutlaka sahada olmalı. İlk Lokomotiv Moskova maçı buna mükemmel bir örnek. Sonuç ne olursa olsun lig bitmez. 11 hafta kala, bu hesabı yapmanın doğru olmadığını bu lig defalarca gördü.

Pereira’nın tek problemi kaldı


Portekizli teknik adam Vitor Pereira, hakkında yaptığımız birçok eleştiriyi zaman içinde boşa çıkardı ya da sorunu çözdü. Darbeye bağlı olmayan sakatlıklar oldukça azaldı. Fizik, kondisyon ve dayanıklılık sorunu çözüldü. Mersin İdmanyurdu maçına kadar rakip yarı alana geçmekte zorlanan takım, artık rakip alana yerleşip oynuyor. Geriye bir tek hücumda akın şablonlarının olmayışı kaldı. Pereira bunu da çözerse görev tamamlanmış olacak. Tamamen Gökhan ve Caner’e kalmış gibi duran bir yaratım süreci var. Bu çeşitlenmek zorunda.

Volkan Demirel:

Son birkaç sezonun en iyi performansını gösteriyor. Önündeki savunma duvarıyla kurduğu güven ilişkisi önemli. Fabiano olduğunda savunma aynı seviyede olmuyor.

Gökhan Gönül:

Fenerbahçe’nin olmazsa olmaz oyuncularından biri. Hem de Şener gibi muhteşem bir alternatife rağmen. Çünkü Gökhan sadece sağ bek değil aynı zamanda oyun kurucu. Son pas kalitesini bir tık artırsa, dünyanın en iyisi derim.

Bruno Alves:

Asla Fenerbahçe seviyesinde görmüyorum. Ancak hakkını vermek lazım birkaç haftadır gereksiz fauller oldukça azalttı. Danimarkalı stoper Simon Kjaer’e de uyum sağladı.

Simon Kjaer:


Ligin en formda oyuncusu. Fenerbahçe şampiyon olursa onun payı Topal’la birlikte farklı olacak. Oyunu ileride tutabilmek onun oyun, alan ve hamle bilgi/ becerisiyle mümkün oluyor.

Caner Erkin:


An itibariyle Hasan Ali Kaldırım daha iyi bir sol bek konumunda yer alıyor. Ancak Caner Erkin, çok daha iyi bir akın kaynağı. Robin van Persie’yi, Caner kadar iyi gören bir oyuncu yok.

Mehmet Topal:

Uzun süredir çok formda. Ozan Tufan ve De Souza’nın doğru göreve verilmesi onun rolünü daha da belirginleştirir. Diego’yla olduğundan çok daha iyi oluyor.

Josef De Souza:


Benim beklentimin altında kaldı. Hücumda daha fazlasını bekliyordum. Ozan ve Mehmet Topal’la olduğunda bu beklentileri daha iyi karşılıyor.

Luis Nani:

Çok top kaybı yapıyor. Ama asıl önemlisi kaleye çok uzakta yapıyor. Fenerbahçe’nin Nani’yi kaleye yakında buluşturması şart. Böyle olursa maç kurtaran yıldız statüsüne yeniden yükselir.

Volkan Şen:


Kafasında hiçbir planı yok ama deli cesareti var. Her seferinde deniyor. Olmuyor bir daha... Takımın durumu göz önüne alındığında Alper ve Volkan’dan başka takımı kaleye yaklaştıracak oyuncu yok gibi.

Diego Ribas:


Pozisyon ve rolünü konumlamak çok zor. Katkısı beklentilerin çok altında. 2 sekiz numaralı oyunun verdiği ışık daha fazla.

Robin van Persie:

Hollandalı futbolcu, Beşiktaş’la oynanacak derbi karşılaşmasında ve geriye kalan tüm maçlarda sahada olmalı. Her ne olursa olsun onun sahada olması gerekiyor.

YORUM YAZ