MENÜ

Valbuena seviye arttırır

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Futbolcular 2 seneyi onlara güvenmeyen hocalarla geçirdiler. Güvenleri düşük. Aykut Kocaman; Valbuena, Mathieu gibi yenilgiyi kabul etmeyen oyuncuları bu sebeple istiyor olmalı. 10 numara pozisyonunda Alper’in yerine Valbuena’nın olması, Josef’in pas alışverişinde verimini yükseltir. Fransız futbolcu, santrfor performansını da artırabilir...

‘Yıldırım-Kocaman ilişkisi önemli’

Sizce Fenerbahçe’de Aykut Kocaman’ı bekleyen en zor şey ne?

“Oyuncuların içine işleyen çaresizliği aşmak kolay olmayacak. Geçtiğimiz 2 seneyi onlara neredeyse hiç güvenmeyen hocalarla, edilgen bir futbol anlayışıyla geçirdiler. Yapabileceklerine güvenleri çok düşük. Fenerbahçe’de 2 senedir gelişme kaydeden tek bir futbolcu bile yok. Aykut Kocaman; Valbuena, Mathieu gibi oyuncuları bu sebeple istiyor olmalı. Yenilgiyi hiçbir şartta kabul etmeyen futbolcular bunlar. Önemli diğer konu ise Aziz Yıldırım’la kuracakları ilişki... Yıldırım’ın Kocaman’ın unuttuğu tüm sorunları 2. haftada hatırlatmaması lazım.”

‘Lokomotif oyuncular gerekli’

Sarı-Lacivertliler’in mevcut kadrosu, Aykut Kocaman’ın yıllardır tercih ettiği oyun planına uygun mu?


“Galatasaray’da olduğu gibi Fenerbahçe’de de en önemli konu kimin geleceğinden ziyade kimlerin kalacağı. Buradaki kritik nokta eldeki bazı oyuncuların ne vereceği? Örnek olarak, Souza yapabileceklerinin çok altında kaldı. Ama unutmayalım ki 10 numara pozisyonunda Alper’in yerine Valbuena’nın olması onun pas alışverişinde verimini yükseltebilir. Onu ileri çekecek bir oyun yapısı olmadı. Yine Fransız oyuncu santrfor performansını da artırabilir. Alex gibi seviye yükselten lokomotif oyuncular gerekli. Takımın top yekun ve bireysel yükselişi açısından.”

‘Samir Nasri, risktir’

Valbuena, Dirar, Nasri, Mathieu, Doumbia... Birçok oyuncunun adı Fenerbahçe ile anılıyor. Transferde öncelik ne olmalı?

“Bu sorunun cevabını vermek çok zor. Şener’in ne kadar futbolcu olduğunu görebileceğimiz bir oyun oynanmadı. Souza’nın da... İsmail’den umudu kesmek mi lazım? Ya da Sow, Fernandao, Van Persie 3’lüsü kötü bir santrfor paketi mi? Fenerbahçe’de kadro algısı öyle ki, kim gitse kimse bir şey demez. Hangi bölgeye transfer yapsanız kimse ‘ne gerek vardı?’ demez. Burada 2 temel faktör önemli. Oyuncuların sağlık durumları. 30 maçın üstü verebilecek güvenilir bünye. Asıl önemlisi Kocaman’la kişilik çatışmasına girecek karakterde oyuncular olmaması. Misal, Nasri risktir...”

‘Mathieu’yu iyi düşünmeli’

Kjaer’in ayrılma ihtimali yüksek görünüyor. Eğer ayrılırsa, bu durum takımı ne kadar etkiler?

“Kjaer’in ayrılması ekonomik açıdan mantıklı bir teklif geldiğinde kabul edilebilir. Jeremy Mathieu iyi bir oyuncu ancak sakatlık geçmişine iyi bakmak gerekir. Bu yılın yarısını sakat geçirdi. 33 yaşında. Mutlaka çok iyi düşünülecektir. Çok daha iyi düşünmek gerekir. Her ne kadar tempo çok gerideyse de burada Barça’dakinden 2 kat fazla fiziksel sertlik oluyor.”

‘Deli olmak lazım’

Aykut hoca Van Persie ile ilgili ılımlı mesajlar gönderdi. Sizce bu ikili arasında bir kriz yaşanır mı?


Fenerbahçe 2 senedir herhangi bir akın şablonu olmadan oynamasına rağmen toplamda 40 attı. Bu seneyi bilmem ama geçtiğimiz sene Sosa’lı Beşiktaş’ta Gomez’in yerine oynasaydı, bugün ondan daha başka bir şekilde bahsediyor olurduk. Sağlıklı olması halinde hiç sorun olmaz.”

YORUM YAZ