MENÜ

Üst düzey bir takım

Abone Ol Google News

Maç 2-0 olduğunda Hollanda maçıyla birlikte 7 isabetli şutumuzda 6. golümüzü bulmuştuk. Böyle bir hücum yüzdesiyle baş etmek imkansız. Maça yine ön alan baskısı ve topu önde tutma niyetiyle başladık. Dar alanda paşlaşıp, bir anda kanat arkası koşuları beslemek istedik ki bunda son derece başarılı olduk. 2. viteste top çevirirken, birden atılan toplardan ilk yarıda 4 şans yarattık. Rakibin hızla, bazen uzun toplarla Sörloth-Haaland ikilisini bulma hedefine beklerimizi ikili savunmaya yollayarak, cevap verdik.

Haberin Devamı

2. golü bulduktan sonra yine orta saha gerisine çekilip, tüm takım iyi yerleştik. Kenan ve Hakan beke kadar çekildi. Bekleri iyice stoperlere yaklaştırdık. Çağlar başta -özellikle de Mert- sağlam ve sıkı durduk. Sörloth’un karambolden direğe vuruşundan sonra Burak’ın, Yusuf’u kaçırdığı nefis pasın gol olmayışı onları hayatta tuttu. İkinci yarıda oyunu daha genişte oynamaya çalıştılar ama iyi cevap verdik.

Güneş baskıyı kırdı

Yusuf ve Burak’tan başlayan rahatsız edici bir yarı saha savunmasından sadece ortalara çıkarabildiler. Ozan’ın muhtemelen gecenin en iyisi olacak şutu, 8. isabetli şut ve 7. golümüz olunca psikolojik üstünlük net olarak ele geçti.

Haberin Devamı

Norveç, Svensson’u da oyun alarak iyice orta gücüne dönünce; Güneş onun karşısına Caner’i, merkeze de Taylan’ı alıp baskıyı kırdı. Kırmızı karttan sonra da oyunu büyük oranda öldürmeyi bildik. Böylece mükemmel bir açılışı büyük oranda yaptık.

Hep söylüyorum, bu Milli Takım her anlamda lig seviyesinin çok üzerinde. Ona yetişmek arayı açmamak lazım.

YORUM YAZ