MENÜ

Umarım ilk dönemin fragmanı değildir

Abone Ol Google News

Genç Muhammet’in attığı olağanüstü gol sonrası formasında öpmek için arma araması... Geceyi bundan daha iyi anlatan bir fotoğraf olamaz herhalde. Dün gece Fenerbahçe armasız ve santrforsuzdu. Puma hep bu tip yeniliklerin peşindedir. Kamerun’a kolsuz forma yapmışlardı hatırlarsınız. Ama FIFA’nın o zaman yaptığı gibi, 'Yok olmaz’ da diyebilirsiniz. Santrfor da bir çarşamba gelir herhalde. Bundan 10 yıl evvel takımlarımızın elini kolunu sallayarak elediği bu seviye rakiplere karşı çektiğimiz zorluk ne kadar gerilediğimizi anlatıyor.

Haberin Devamı

Dün sorun 3’lü değildi, baştan söyleyeyim. Sorun hızlı oynayıp boşluk aramaya çalışıldığında hatların kopması, kaptırılan toplarda verilen açıkların yarattığı tedirginlik. Bu yüzden yavaş ve 3. bölgeye geçerken risk almadan rakibin yerleşmesine izin veriliyor. Halbuki 3’lü, orta saha ve hücumda fazla olmak için tercih edilir.

Savunma merkezinde 2‘li değil doğru kaymalarla tekli kalabilme şansı verir. İki kanattaki ayağı, iyi stoperleri hücuma katabilirsiniz. Ancak takım, Zajc ve İrfan dışında tedirginlik sebebiyle bu hızlı çoğalmaları yapamıyor. Bunu aşmak lazım. Ve sakatlıklar... Umarım bu kas sakatlıkları ilk Pereira döneminde yaşananların bir geniş fragmanı değildir. Dünkü kayıplar büyük. Son olarak... Sevgili Sosa! o son serbest vuruşu 16 yaşındaki Arda’ya bırakmak gerekmez miydi? Bütün maç yürümüşken en azından bir pozitif iş yapabilirdin değil mi?

Haberin Devamı
YORUM YAZ