MENÜ

Türkler devrede

Abone Ol Google News

Galatasaray’ın 4-6-0’la oynayışı, ön tarafını hem daha hareketli ve kontrol edilmesi zor yaptı hem de hücum yönündeki seçenekleri artırdı. Oğulcan’ın dinamik oyunu Arda’nın üzerindeki yükü aldı. Feghouli’nin sakatlanıp çıkması kalite açısından bir eksiklik yaratsa da Belhanda merkeze geçince çok fazla bir gerileme olmadı... Aynı zamanda, oyun giren Ömer Bayram’la birlikte dayanaklılık açısından seviye de yükseldi.

Haberin Devamı

Çok iyi savundular

Bunların yanından Nwakaeme’yi de iyi, çok adamla ve derinlik yaratarak savundular. Ev sahibi açısından Ekuban’ın yokluğunda Nijeryalı her şeyin kaynağı. Galatasaray’ın onu büyük oranda engelleyebildiğini söylemek lazım. Omar ve Saracchi’yi de çizgiye açınca Trabzonspor savunma yapmaya çalışmaktan ötesini üretemedi. Ömer’in pasında Oğulcan’ın attığı gol bir çok açıdan önemli. Öncelikle işi yapanların isimleri açısından. İlk golde Emre Kılınç, Oğulcan ve Arda’nın kurduğu üçgenden çıkan gol de önemli.

Şablon oturmuş ama...

Sıkışık oyunda gollerin oluş şekilleri, yani organizasyon, doğru kararlar ve birbirini anlama/uyum da çok önemli. Gollerin anlattıklarından daha fazlasını çıkabilmekse gelecek açısından önemli. Trabzonspor açısından genel anlamda bir savunma şablonu oturtulduğunu söyleyebiliriz. Fakat yumruk çıkarmaya çalıştığında ya ıska geliyor ya da kontra. Bunu sadece beceriksizlik ya da şanssızlıkla anlatamayız. Mutlaka merkez orta sahanın kalitesinin artması lazım.

Haberin Devamı
YORUM YAZ