MENÜ

Tur uzak değil

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sosa’nın yokluğunda Kayseri Erciyes’e karşı Bilic’in Mustafa tercihi mantıklı seçimdi. Brugge karşısında aşırı kontrollü ya da fazla saldırgan olmaya gerek yok. Standart Beşiktaş oyunu; Ba, Olcay ve Töre’nin vasat performanslarıyla dahi turu getirir.

1- Oğuzhan beklenen seviyede değil

Ligde; Eskişehir, Balıkesir ve Sivas maçlarındaki görüntüsüyle eleştirilen Beşiktaş’ta, Erciyes’e karşı neler değişti?

Sosa, sağlıklı bir şekilde sahada değilse santrfor arkasını oynayacak oyuncu bulmak zorlaşıyor. Oğuzhan, maalesef istenen seviyede değil. Töre, oraya geçince hem kenardan eksiliyorlar hem de merkezde isteneni tam olarak veremiyor. Tolgay da arkada daha iyi. Durum buyken hem orta sahayı hem hücumu oynayabilen Pektemek’i tercih etmek mantıklı. Bu bir sistem ya da diziliş tercihi değil, oyuncu tercihi aslında.

Ancak Bilic’in bu tercihi, işe yaradı. Kuşkusuz Erciyes’in durumu da etkili oldu. Bunu söylemek üzücü ve zor ama Mehmet hoca, bu sezonun en formsuzlarından.

2- Mustafa Pektemek bu maçta da olabilir

Brugge karşısında ilk maçta oynamayan Atiba ve Sosa’nın rövanşa yetişeceği tahmin ediliyor. Bu ikilinin dönüşü Siyah-Beyazlılar’ın oyununu nasıl etkiler?

Atiba’nın yeri başka bir şekilde de olsa Tolgay tarafından doldurulabiliyor. Tolgay alternatifinin kulübede olması da bir zenginlik. Öte yandan Sosa, takımı başkalaştıran bir hücum zekası ve maalesef Oğuzhan’ın eşiği geçemeyişi onu alternatifsiz kılıyor. Sosa’nın diz bağlarındaki sorun geçmiş gibi. Ancak bel fıtığı öyle kolay halledilebilir bir durum değil. Eğer beli onu zorluyorsa Pektemek planı bu maçta da kullanılabilir.

3- Beşiktaş’ın oyunu her yerde işliyor

Bilic, perşembe günü nasıl bir oyun sistemiyle Brugge karşısına çıkmalı? Erciyesspor karşısındaki çiftli forvet, Brugge’e karşı da denenmeli mi?

Sosa sakat değilse sahada olur. Pektemek planı cepte bir alternatiftir. Çünkü bu, oyunculara bağlı bir tercih. Onun dışında rakipte Oulare oyuna girdikten sonra Beşiktaş bir ‘size’ problemi yaşadı. Necip’in 1.92 ve 1.96’lık iki santrfor karşısında çok yorulduğunu gördük. Necip her ne kadar sonuna kadar mücadele verse de bu tip bir tercihte Pedro ve Atınç’ın sahada olması daha doğru olurdu. Bunun dışında ikinci yarının başındaki orta sahayı alan oyundan galibiyet çıkarmak mümkündü ancak kompakt oyundan çabuk kopup geri yaslandılar. Burada öyle bir sorun olmayacaktır. Alınan skor, yenilgilerin en iyisi. Aşırı kontrollü ya da fazla saldırgan olmaya gerek yok. Standart Beşiktaş oyunu; Ba, Olcay ve Töre’nin vasat performanslarıyla dahi turu getirir. Siyah-Beyazlılar, ligin en ve tek Avrupalısı. Oyunları konvertibl. Her yerde işliyor. Brugge, direkt kaleye giden bir ekip. Ama bunun ilacı Beşiktaş’ta var. Tur uzak değil.

YORUM YAZ