MENÜ

Tüm takım değişse kimse itiraz etmez!

Abone Ol Google News

Muslera dönene kadar Lung veya Beto olmalı

Haberin Devamı

Muslera’nın dönüşü beklenenden çabuk olacaktır. Bu konuda bir şüphem yok. Mental olarak sağlam döneceği de kuşkusuz. Ancak bu tip bir sakatlık sonrası yaşı gereği eski çevikliğine dönmesi zaman alabilir. Kötü senaryoda ise yüzde 100’üne hiç kavuşamayabilir. Öte yandan Uruguaylı’nın yüzde 80’i bile piyasada bulabileceğiniz seçeneklerin çok üzerinde olacak. Hele o sportif karakteri göze alındığında... Uğurcan formayı böyle aldı Yabancı sınırlaması ertelendiği için kontenjan yeterse bu bölgeye ismi geçenlerden Beto ya da Lung gibi tecrübeli bir oyuncu monte etmek iyi bir tercih. Lung’un kalecilik özellikleri, Beto’nun ise ortaya koyduğu karakter açısından ön plana çıktığı söylenebilir. Böyle bir transfer olursa Okan Kocuk’a düşen, bu rekabeti kabul edip formayı kapmak olmalı.

Uğurcan formayı böyle aldı

Formayı bu tip rekabette aldığınızda hem kendinize hem de taraftarın size olan güveni tartışmasız olur. Yani Okan bu transfer olursa, bunu atlaması gereken bir çıta olarak görmeli. Galatasaray’ın uzun suredir devam eden Güney Amerikalı kaleci geleneğini devam ettirecek bir strateji ise sanırım bu ekonomik şartlarda çok mümkün değil. Hatta bunu söylemek can sıkıcı, ama Muslera’nın kontratını taşımak da zor!

Haberin Devamı

Mensah her kulübün isteyeceği özellikte

Galatasaray açısından en önemli konu burası. Burada sayısal olarak bir sorun olmasa da her pozisyona transfer yapılsa kimse itiraz etmez. Adı geçenler arasında Mensah’a bir parantez açmak lazım. Sadece Türkiye’de değil, dünyanın her kulübünün isteyeceği özellikleri var. İki yönlü, çok iyi bir oyuncu. Atletico ya da daha yüksek seviyede olamayışın nedeni ise genel davranış problemi. Kasımpaşa’dayken Diagne ile ciddi sorun yaşamışlardı. Terim’in bu tip karakterleri idare etmişliği var ama son dönemde edemedikleri daha fazla. Terim’in bu bölge için çözüm bulması gereken çok bilinmezli bir denklemin içinde olduğunu söylemeli. Emre Kılınç da Emre Akbaba gibi özellikleri fazla, yetenekli bir oyuncu ancak belli bir şablona ihtiyacı var.

Terim bu belirsizliği çözmeli

Terim bunu Arda, Belhanda, Feghouli belirsizliği için de kurmalı. Selçuk-Melo ikilisi gibi üzerine inşa edeceği bir temeli de yok. Sezonun başında yaşanan sorun da buydu zaten. Nzonzi, Lemina, Seri gibi bir üçlüden oyun çıkmadı. Peki iyi senaryo nedir? Mensah-Seri (Donk) ikilisi uyum sağlar, önlerinde Arda forma girer. Belhanda satılır. Feghouli maaş indirimiyle bu kez sezona iyi giriş yapar. Emre de bu oturmuş (?) yapı içinde yerini alır. Gerçek anlamda çok zor bir iş. Her yönüyle. Babel’i de unutmamak lazım. Dediğim gibi tüm oyuncular satılıp yenileri gelse kimse itiraz etmez.

Falcao ve Diagne birlikte olabilir!

Falcao ve Diagne kontratları gerçek anlamda yıkıcı anlaşmalar. 10 milyon euroya yakın bir para karşılığında hiçbir katkı alınamadı. Bunun çözümünü uzaktan benim oturduğum yerden bulmam imkansız. Bunun kararını sadece Terim verebilir.Bir indirim olsa dahi bir performans garantisi yok. Bu ışığı ancak o görebilir. Adem bu anlamda çok daha güvenilir. Oğulcan çok yüksek özellikleri olsa da sanki buna kendisi ikna olmamış gibi. Müthiş fizik avantajları var ama kafa olarak aşama kaydetmesi lazım. Eğer Falcao ve Diagne ayrılmak istemezse burada bir hareket alanı zatenkalmıyor.Veaslında oynarlarsa özelikleri anlamında birbirlerini tamamlayabilirvedeğişik oyunlariçinde Terim’inelinetaktik çeşitlilik imkanı sağlarlar. Bunda bir şüphe yok. Ancakperformans çıkmazsa sistem en çok kazanandan çöker. Bu iş böyledir. O yüzden eğer ayrılacaklarsa Koita, Skoda gibi güçlü kuvvetli ve ekonomik çözümlerin peşine düşmek daha mantıklı olacak.

Haberin Devamı

Merkezin kurtuluşu Emin &Kaan Ayhan'da

Yabancı sınırı kalktı ama Galatasaray’ın ekonomik açıdan sağlam durabilmesi, Emin’in parlamasına ve Avrupa’dan gelecek gelire bağlı. Ozan Kabak’ın 2 senede Liverpool'un kısa listesine girmiş olması Sarı-Kırmızılı altyapı için güzel bir şöhret. Savunma merkezi için en önemli konu bu. Burada onu pişirmeye yetecek kalitede bir rekabet olacak. Hele Kaan Ayhan da gelirse... Ozan Kabak ve Telles o büyük transferleri yaparsa bunun 2 önemli etkisi olur. Gelecek para ve alınacak oyuncuların psikolojisine yapacağı etki. Aynı zamanda burası iyi bir basamak deme şansı.

Beklerde kalite yükseltilmeli

Merkez tamam denebilir ama sağ ve sol kanat için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Kalitenin yükselmesi gerekiyor. Kaan dışında ismi geçen hiçbir ismin bu yönde bir garanti vermediğini söylemem lazım. Tabii ki Caner bir garanti asist sayısı vaat eder ama iyi düşünmek gerekir. Bu transfer ve Saracchi’nin sona doğru yükselen performansı, savunma yönündeki eksikleri kapatmıyor. Terim eğer sağlam bir merkez tamdem ve güvenilir bir orta saha kurarsa Uruguaylı ve Caner çözümdür. Ancak standart bir orta sahayla bu mümkün değil. Yani neredeyse tüm savunma görevlerine destek çıkılması lazım. Bu seviyede bir orta saha kurmak kolay olamayacağı için savunmanın 2 kanadına savunma yönü kuvvetli transfer şart. Tartışmasız şekilde burada rekabetin yukarı çıkması lazım. Bu seviyede bir yerli performans yok. Bu çerçevede Kaan Ayhan ismi hem merkez hem de kanat savunma performansı açısından çok doğru olacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ