MENÜ

Topal yeni Aurelio

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Mehmet Topal artık ‘yeni Mehmet Aurelio’... Dün 2. yarıda savumanın önündeki çapa, ya da 3. stoper görevinin dışına çıktı. Bütün muhtemel rolleri doldurdu ve fazlasını yaptı. 60 metrede Ozan ve Raul’un fizik olarak düştüğü dakikalarda herkesin açığını doldurdu. Ona orta sahada bir mevki bulmak çok mümkün değil. Enine boyuna her yerde vardı.

Fenerbahçe’nin yorgunluk, Pereira etkisi vs. gibi sebeplerle, kopan boyu uzayan dizilişinin tüm bağlantılarını doldurdu. Dün 2. yarıdaki bu performansı zihin açıcı. Souza ve Ozan’ın gelişi, Uygar’ın zorlaması ve Meireles... 2 santrforla oynamayı seven bir hocanın da varlığı dikkate alındığında orada rekabet yüksek. Mehmet Topal kariyerinde birçok kez olduğu gibi yine en doğru tepkiyi veriyor.

Dün ona bu yönde eşlik eden bir diğer oyuncu ise Hasan Ali oldu. 2. goldeki etkisinde soğukkanlılık var öncelikle. Deparı, stopu, kafayı kaldırışı ve pası... Caner’in düşen formunda doğru tepki bu. Bu normal şartlarda Caner’i de yükseltir.

Fernandao kayboldu

Dün Nani ve Van Persie’nin usta vuruşlarıyla 3 puan gelmiş olsa da, oyunu getiren performanslar aslında bunlar. Sarı-Lacivertliler’in kullanılabilir oyuncu kadrosu ve form durumu göz önüne alındığında doğru kadro ve dizilişi bu. 4-3-3 ve Markovic ve Nani iki kanatta. İlk yarıda bu kadronun istenen hücum zenginliğini sağlayamayışı, bir hücum kadrosuyla sahada olsa da savunmada doğru durmalarında. Ertuğrul Sağlam, Pereira’nın 4-3-3’le diziliceğini doğru bir şekilde tahmin ve analiz edip iki kanadı hep içeri yönlendirdi. Ve ev sahibi akınları boğdu. Fernandao’nun stoperler arasında kayboluşu da buna yardım etti. Markovic ve Nani’nin oyunbozan hamlesi dışında üretemediler.

Hasan Ali-Canervari!

İkinci yarıda Fenerbahçe’nin fizik düşüşüne Sercan hamlesiyle doğru bir karşılık veren Ertuğrul Sağlam oyunu ele aldı. Fakat Topal ekstra direnç göstererek bu oyuna baraj çekti. Van Persie değişikliği doğru olsa da Markovic’i oyundan almak orta sahadan eksiltmekti. Bu da oyunu Bursa’ya vermek demekti. Ama Uçan Hollandalı Hasan Ali’nin Canervari işleriyle skoru bulunca hamleler doğru oldu.

Bu önemli 3 puana rağmen Pereira’nın takımı 60’tan sonra fizik kondisyon olarak yetersiz kalıyor. Ve yine darbeye bağlı olmayan sakatlıklar veriyor. Ve bütün bunlar çok zengin bir hücum sergilemiyor. Öte yanda iyi savunuyor, basıyor. Hücumdan savunmaya iyi geçiyor ama savunmadan hücuma hayır...

Bu iyileşir mi? Bekliyoruz.

YORUM YAZ