MENÜ

Taşlar yerinden oynayacak

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray, savunmasını belirleyemeden ligi bitirdi. Fenerbahçe, hücum hattına son 4-5 haftada tam karar verdi. Galatasaray, geçen yıl; Drogba, Burak, Umut’la gol arıyordu. Bu yıl kupadaki en golcü ismi Sinan olmadığı için zorlandı. Fenerbahçe, Alex’ten bu yana bir 10 numara bulabilmiş değil. Nani’yi devşirdi. Fenerbahçe, Süper Lig’de en az gol attığı 4. sezonu geçirdi. Galatasaray; Ocak-Nisan arası 7 maç üst üste kazanamadı. Ve her iki kulüp de teknik direktör arıyor... Muhtemelen kaybedenin arayışı hızlanacak. Bir kupa finali için eşine az rastlanır şekilde pozitif yönlerden çok negatif yönlerin ağır bastığı bir denklem söz konusu.

Bu oyunla kolay degil

Fenerbahçe, ligde Osmanlı ve Başakşehir gibi iki kompakt takım karşısında puan kaybederek şansını kaybetti. Galatasaray, bu 2 takıma benzemiyor. Santrfor eksiği bir yana büyük bir hücum gücü var (Ligin en fazla gol atan ikinci takımı). Ancak Fenerbahçe’yi sıkıştıracak oyun kurdurmayacak bir dar alan oyunu oynamayı ligde hiç başaramadılar. Selçuk’un yanında forma giyen Emre’yle geri dönmekte zorlanan Yasin, Sneijder ve Podolski’yle Fenerbahçe’ye oyun kurdurmayıp sıkıştırmak kolay değil.

Dibe indiler ama...

Galatasaray açısından avantaj psikolojik yönde... Galatasaray bunalımlı bir ligde son haftalarda biraz nefes alıp çıkış trendine geçmiş gibi duruyor. Dibe indiler ve sanki ayaklarını vurup biraz yükseldiler. Fenerbahçe’de ise kaybedilen şampiyonluk sonrası hoca dahil 7-8 oyuncunun kaderi belli değil. Onların tutunacağı tek dal sağlam savunmaları ve ezberledikleri oyunları. Bugün karşılarında kompakt oynamayı bilen bir takım olsa maçı kazanmaları bu ruh haliyle çok zor olurdu.
Ancak Galatasaray eğer kazanacaksa bunu bu yönleriyle yapmayacaklar. Fenerbahçe’yi Başakşehir gibi baskılayabilecek bir yapıları yok.

Psikolojik sıkıntıda boğabilirler

Sinan, Sneijder, Podolski gibi yüzdeli oyuncularıyla bulacakları golle, Fenerbahçe’yi içinde bulunduğu psikolojik sıkıntıda boğmak tek şansları. Oyun dengesi açısından net favori Fenerbahçe ama psikolojik denge Galatasaray’a yıldızlarıyla parlama şansı verebilir.

Yüzdeli akınlar işi çözebilir

Bu oyunda belirleyici olan Fenerbahçe’nin iki kanadının özellikle de Alper ve Volkan’nın içe kıvrılıp Nani ve Van Persie’yle girecekleri verkaçlar ve dönenleri toplama yüzdeleri olacak. Ligde olduğu gibi orta sahayı pas geçip hızla rakip ceza sahasına topu gönderecekler. Galatasaray’ın ön ve arka hatlarını birbirinden kopartmayı amaçlayacaklar. Bunu yapabilirlerse ligdeki oyunların mantığı sahaya yansır. Bunu yapamazlarsa Galatasaray’ın yüzdeli akınları işi çözebilir.

Bu maçın sonucu...

Galatasaray bu maçı kazanırsa tarihinin en bunalımlı sezonunu Fenerbahçe’nin önünde bitirecek. Bu sonuç Fenrbahçe’yi de tarihinin en pahalı transferlerini yaptığı sezonda ezeli rakiplerinin arkasına atacak. Galatasaray kaybederse sezonun ana temasından çıkmış olmayacaklar.
Fenerbahçe kaybederse bütün taşlar yerinden oynayabilir.

Yüksek konsantrasyonla...

Sonuç olarak oyun anlamında geride olan Galatasaray’da hemen herkesin yüksek konsantrasyonla maça hazır olduğunu biliyoruz. Daha iyi olan Fenerbahçe’nin hangi durumda olduğunu ise tahmin etmek zor. Her şeye açık bir final. Ve muhtemel sonuçlar da bu kulüpleri her şeye açık hale getirebilir.

YORUM YAZ