MENÜ

Sorun RVP değil ki

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe hücumda sadece Volkan-Fernandao-Ozan ekibiyle organize olabiliyor. Diego ise onlara uyum sağlayamıyor

Van Persie çıkınca işler düzelmiyor. RvP, organizasyonsuzluk içinde kayboluyor. Bu o kadar kolay anlaşılıyor ki...

Fenerbahçe’nin, 5 benzemez, şablonsuz hücum ekibinde tek göze çarpan organizasyon, oluşturulmuş değil, hazır alınmış... Bu organizasyon, dün birkaç saat için de olsa oyunda liderliği alan ve Şenol Güneş imalatı olan Volkan-Fernandao-Ozan ekibi.

Diego uyum sağlayamıyorsa...

Bu oyunculara Gökhan, Hasan Ali ve Nani hemen uyum sağlıyor. Diego da Belluschi görevini üstlenebilse her şey bambaşka olacak. Ancak Brezilyalı bir türlü futbol kekemeliğini üzerinden atamıyor. Sarı-Lacivertliler’in çıkış yolu bu üçlüyü kullanmak. Uyum sağlayamıyorsa da Diego’dan kurtulmak.

Tek hücum aklı Gökhan

Van Persie çıkınca işler düzelmiyor. Van Persie organizasyonsuzluk içinde kayboluyor. Bu o kadar kolay anlaşılıyor ki... Dakika 30, maç Konya ceza sahası etrafında oynanıyor. Ancak seyirci takımı ıslıklıyor. Çünkü kaleye atılmış şut, girilmiş pozisyon yok. Ve sıkışmış oyunda adam geçmeye çalışan tek oyuncu olan Gökhan Gönül yoğun bir tezahüratla şanlandırılıyor. O armayı öpüyor, selam veriyor. Çünkü hücum aklı adına tek o var. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Bu kadroyla, evinde... Kabul edilemez bir durum...

Kocaman’ın planı iyiydi ama tutmadı

Aykut Kocaman rakibini tanıyor. Fenerbahçeli oyuncunun, seyircinin ne istediğini ve hissettiğini biliyor. 8’li, 9’lu bir blokla birbirlerine çok yakın, kendi yarı alanlarına diziliyorlar. Çünkü biliyor ki Fenerbahçe göbekten delmeyi deneyemeyecek. İki kanada da doğru kaymalarla hep 3’lü 4’lü kademeler kuruyor. Fenerbahçe’de orta kalitesi düşük, ortadan delecek oyuncu da yok. Çünkü Souza ve Topal hiç denemiyor. O zaman sorun yok. Bu kalabalığın içinde Van Persie ve Fernandao kayboluyor. İlk şut ceza sahası dışında 55’te geliyor. İlk delme girişiminde ise Hasan Ali şutu sonrası Fernandao golü buluyor. Tam Sissoko ve Bajiç oyuna girmişken, Konya hızlı akınlara girişmek üzereyken. Plan iyi ama tutmuyor.

Kır zincirlerini Ozan Tufan...

Fenerbahçe ilk yarı boyunca hep yan pas yaptı. Alper’in denemeleri, Gökhan’ın yaptıkları dışında 5’li Konya bloğuna faul bile yaptıramadılar. İkinci yarıda Volkan’ın katkısı Konya savunma dengesini bozdu. Ozan ise yapabileceklerinin çok gerisinde... Bunun yetenek ya da fizikle alakası yok. Heyecanını üzerinden atıp, zincirlerini kırması lazım. Bu kafada bitecek bir iş. Bursa’daki performansı değil, daha ötesini sergileyebilir. Yeter ki, cüretkar olsun. Bunu yaparsa Fenerbahçe’nin balyozu olur. Vasatlığı kabul etmemeli. Rakip ceza sahası civarında hata yapmaktan korkmamalı.

YORUM YAZ