MENÜ

Sonuna kadar Şampiyonlar Ligi!

Abone Ol Google News

Trabzonspor Yönetimi, UEFA’nın gelecek sezon Avrupa Kupaları’ndan men kararı konusunda CAS’tan olumlu bir cevap geleceği konusunda son derece emin. Ancak ne olursa olsun böyle bir olasılık varken sadece bu düşünülür. Beşiktaş’ta oyuncuların önümüzdeki yıl alabilecekleri kontratın artma ihtimali de sadece bu şarta bağlı. Sergen Yalçın’ın elinin rahatlaması da... Gençlerbirliği’nin Sivas’tan bir beraberlik koparma inadıyla sahaya çıkacağını düşünürsek bu hiç de yabana atılamaması gereken bir olasılık. Bu mümkün ve mevcut şartlarda sonuna kadar peşinden koşulması gerekir.

Haberin Devamı

Sonuca dönük oyun belirler

Beşiktaş’ın derbi öncesinde hücum yönünde çok kritik eksikleri olduğu kesin. Ancak Fenerbahçe rakip olmadan kendi kendine bir gol yiyebiliyor. Sivasspor, 7-8 uzun topu direkt kaleye kadar taşırken Fenerbahçe’den hiçbir direnişle karşılaşmadı. Falette’in olmama olasılığı yüksekken yine savunmayı inşa etmekte zorlanacaklar. Beşiktaş özellikle yan toplarda yeteri kadar şans bulacaktır. Sergen Yalçın’ın 2 haftadır ısrarla altını çizdiği sonuca dönük oyununu uzun toplar ve yan ortalar üzerine kurabilir.

Haberin Devamı

Dikkatli olmak lazım

Mutlak olarak başarı seviyesine bağlı bir ücretlendirme ve yaşa bağlı kontrat süreleri gerekli. Bugünkü şartlarda para; sadece yayın ve Avrupa’dan gelecek. Mevcut büyük açık veren bütçeye bakıldığında 300-400 bin Euro ücret ortalamasının üzerine çıkmak zor olacak gibi. Kaliteli ve maliyetli 4-5 direkt oyuncu istihdamı için 10-15 ucuz potansiyelli oyuncu gerekir. Eğer Avrupa Ligi ya da Şampiyonlar Ligi grupları gelirse ücretin artabileceği başarıya endeksli kontrat yapma zorunluluğu var. Bu şartlarda dahi harcarken çok dikkatli olmak lazım.

Eski maaşlar imkansız

Gökhan Gönül ve Caner Erkin’le sözleşme yenilenmesi konusuna Sergen Yalçın’ın talebi ve oyuncuların yeni ücretlendirme sistemine uyumlarına bakarak karar verilebilir. Özellikle Gökhan yeni bir takımın inşasında rol alabilir. Fakat bunu eski maaşlarla ve eski kontrat süreleriyle yapmak mantıksız ve olanaksız.

YORUM YAZ