MENÜ

Sneijder yoksa sıkıntı büyük

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Burak, Semih ve Melo da önemli isimler ancak Selçuk ve Sneijder olmazsa olmaz. Sneijder’in özellikle iç saha maçlarında kapalı savunmalar üzerinde çözücü bir etkisi var. Galatasaray bu kanat oyuncularıyla şampiyon olursa, Hamza hocaya ekstra bir kupa daha vermek lazım.

Ritmi nasıl ayarlayacaklar

Sneijder cezalı, Burak 90 dakikayı çıkaracak durumda değil, Semih ve Melo sakatlıktan yeni çıktı. Mevcut kadro yapısıyla, Gaziantep sınavı Galatasaray’ı zorlar mı?

Özellikle iç saha maçlarında Sniejder’in kapalı savunmalar üzerinde net bir çözücü etkisi var. Hem ceza sahası içinde hem dışında; hem duran toplarda, hem akan oyunda rakip için çözüm üretmenin en zor olduğu isim o. Takımın ritmini yükseletebilen bir futbolcu. Eksikliği zor anlarda daha çok hissedilecek. Yasin başta olmak üzere birçok oyuncunun performans yükseltmesinde direkt etkili oldu. Ancak asıl etkisi Galatasaray’ın top tutma ihtiyacı olduğunda... Burak, Semih ve Melo da önemli isimler ancak Selçuk ve Sneijder olmazsa olmaz. Antep maçında da son dakikalar çok kritik geçebilir. Umut, Yasin, Emre ve Bruma’nın oyunu nasıl soğutacağı, ritmi nasıl ayarlayabileceklerini merak ediyorum.

Şampiyonluk ortalaması var

Galatasaray kariyeri müthiş bir galibiyet serisiyle başlayan Hamza hoca, son 5 maçta 8 puan kaybedince hedef tahtasına oturtuldu. Hamzaoğlu baskıyı kaldırabilir mi?

Hamza hocanın elinde iyi oyuncular var ama kadro mühendisliği sorunlu. İkinci yarının başından bu yana söylüyorum bu kanat oyuncularıyla Galasaray şampiyon olabilirse Hamza hocaya ekstra bir kupa daha vermek gerekir.

2.14 maç başına puanla oynuyorlar ve her halükarda şampiyonluk ortalamasıdır. Hamzaoğlu’nun mevcut kadro şartları içinde baskıyı kaldırdığını, hatta fazlasını yaptığını düşünüyorum.

Hep aynı viteste oynanıyor

Ligin kalan 7 haftasına bakıldığında, Galatasaray’ın Beşiktaş dışında üst sıralardaki takımlarla maçı olmadığı görülüyor. Bu fikstür bir avantaj sağlayabilir mi?

Fikstür avantajı diye bir şeye inanmıyorum. Galatasaray kolay gol yiyor ve oyun ritmini hep aynı viteste oynuyor. Burada işin sırrı hiçbir maçta 2’den az atmamak, hatta 3’e çıkabilirse işi görür. Galatasaray gol yeme sorununa eğilmek yerine attığını artırmalı. Zaten Hamza hocanın yolu da bu oldu.

Seçim değil, Şampiyonlar Ligi

23 Mayıs’ta Galatasaray’ı çok kritik bir kongre bekliyor. Her gün yeni bir aday çıkması, yıldız vaatleri, hocaların bile belirlenmesi, Florya’yı nasıl etkiler?

Galatasaray için tek bir kritik tarih var. Ligin son haftası olan 31 Mayıs. Direkt Şampiyonlar Ligi katılımı olmadan ayakta kalmak zor. Oradan gelecek paraya net bir şekilde ihtiyaç var. Eğer buradan düşerlerse hangi yönetim gelirse gelsin işi çok zor olacak. Zaten şu anda çok güçlü ve çığır açacak bir aday da yok.

YORUM YAZ