MENÜ

Sneijder şov

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Muhtemelen hemen herkes Wesley Sneijder’in olağanüstü yeteneklerini bu sezon nihayet sergilediğinden bahsedecek bugün. Kuşkusuz her türlü övgüyü hak eden bir şovdu sergilediği. Peki neden oldu bu? Geçtiğimiz haftalardan farklı olan neydi? Galatasaray sezonun en kompakt oyunlarından birini oynadı. 10 numarasını geniş boşluklar içinde bırakmadı. Orta saha ikilisi savunma bekleriyle birlikte hücum beşlisine yakın durdu. Dönenleri büyük oranda topaldılar. Geri koşmak zorunda kalmadılar. Ya da en azından maçın büyük bölümünde orta sahada ikili mücadeleleri kazandılar ya da faulle durduruldular veya akınları sonlandırdılar. Oyun bir git gele dönmedi. Galatasaray’ın artık standart olan 5’e 5 bölünmesi sorunu yaşanmadı.

Üçgenleri kurdular

İlk 5 dakikada durum bu değildi halbuki. Alanya 5 dakikada 3 kez rakip ceza sahasına tehlikeli girdikleri baskın akınlar yaptılar. Bundan sonra De Jong ve Selçuk hücum hattına yaklaştı, savunma bekleri ileri çıktı. Takımın boyu kendi standartlarının çok altına indi. Rakip alana da kalabalık ve birbirlerine yakın durdular. Sneijder de istediği şartlar oluşunca Bruma’yla, Eren’le, Yasin’le istediği üçgenleri kurdu. Ya akını sonlandırdılar ya dönenleri toplamak için arkasında istediği kalabalığı buldu.

Hamit girdiğinde bile...

Eren’in hareketli oyunu orta sahaya gelişi Sneijder’i öne atmak konusunda gerekli şartları sağladı. Alanya’nın attığı harika golün benzeri 3 akını, 2. yarıda yapabildiği bir gerçek, kabul. Ancak bir akın sürekliliği sağlayıp, Galatasaray’ı 5’e 5 bölmeyi sağlayabilecek bir orta saha pas trafiği oluşturamadılar. Selçuk çıkıp ağırlaşmış Hamit girdiğinde dahi bunu yapmayı başaramadılar. Hollandalı yıldızın istediği şartlar büyük oranda sağlanınca Galatasaray için sorun kalmadı. 3 asist ve 1 güzel golle iş bitirdi. Bruma gününde ve sakin olsa tarihi bir farkl da mümkün olabilirdi.

YORUM YAZ