MENÜ

Skor tamam ama oyun standart altı

Abone Ol Google News

Kayserispor ilk 2 dakikada 7 faul yaptı. Baskı kurmak ve akışkan bir oyun peşindeki Galatasaray’ın ritmi bozuldu. Özellikle kendi sağ kanatlarından Nagatomo’nun arkasına iyi sarktılar. Attıkları golün hemen karşılık bulması onları etkilemedi. Chery’nin harika yönetmenliğinde hızlı indiler. 3 net pozisyon yakaladılar. Galatasaray’ı çok geri koşturdular. Ön alanda top kaptırdıkça, takım boyu uzadı. Terim’in Akbaba’yı sola çekişi sonrası belki orta sahada topa hakim olamadılar ama Kayseri savunmasının sağında sayısal bir üstünlük sağlayıp rakibin dengesini biraz olsun bozdular. Hemen ardından penaltı ve kırmızı kart da gelince Kayseri’nin zaten eksik olan kadrosunun ayarı iyice bozuldu. Nagatomo’nun golü de bu şekilde geldi. Yarıya fişi çekmiş olarak gittiler. Ancak Onyekuru’nun olmayışı böyle bir oyunda Galatasaray’ın temel planının da olmayışı demekti. Galatasaray alışıldık oyununu oynayamadı. Skor tamam ama oyun standardın altındaydı.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Yunus için bundan daha uygun bir oyun herhalde olmaz. Gerçekten yüksek yeteneğini sergilemekte yine zorluk çekti. Yılmadan, daha sakin devam etmeli. Olacak mı? Tek işi tek hedefi formayı kapmak olursa olacak.

Haberin Devamı

Maçın starı

Bu kez kaydebenden. Chery büyük bir soğukkanlılık, çabukluk ve beceriyle oynadı. Gol attırdı, net pozisyonlar yarattı. Orta saha organizasyonunda mükemmel işler yaptı. Alan algısı, oyunu okuması mükemmeldi.

Maçın olayı

Tabii ki Diagne. Tabelada var. Ama oyunda takımdan kopuk. Halbuki Kasımpaşa’da her şeyin merkezinde o vardı. Galatasaray’da ise dışarıdan iliştirilmiş gibi duruyor. Atıyor mu? Evet. Fark ediliyor mu? Pek değil.

Kısa mesaj

Derbideki hakem tartışmaları doğal olarak zincirleme tepkimeye yol açtı. Arda Kardeşler’in performansı da Ali Palabıyık kadar tartışılacaktır. Ve biliyoruz ki haftaya da bir başkasınınki. Bu işi çözmeliyiz. Hep birlikte.

YORUM YAZ