MENÜ

Şifre orta sahada

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe sezon başında pozisyon üretemediği için eleştiriliyordu. Beşiktaş karşısındaki kalabalık ve dengeli orta saha dönüm noktası oldu. İsmail Kartal'ın bu maçta da aynı planla başlamasını bekliyorum.

İsmail Kartal'ın Fenerbahçe’si sezon başında pozisyon bulmakta zorlanan bir takım olduğu için (benim tarafımdan da) eleştirildi. Öte yandan Trabzonspor maçı dışında rakibine çok da pozisyon vermiyordu. Beşiktaş maçında tercih edilen kalabalık ve dengeli orta saha bir dönüm noktası oldu. Rize maçıysa yüzde 44 oranında oyunun 3. bölgede oynandığı bir maçtı. Nihayet pozisyonlar bulan bir Fenerbahçe, savunmada da hiç açık vermedi. Bursaspor maçı bu oyunun en üst seviyede test edileceği maç olacak. İsmail Kartal'ın Beşiktaş maçındaki planla oyuna başlamasını bekliyorum. Yani Alper yine orta sahada... Burada kritik nokta Emre'nin en az 70 dakika oyunda kalması... Bu sene takım için önemi daha fazla.

Volkan tehlikesi

Rize maçından sonra normalde Diego'nun oynaması mantıklı olsa da Bursa orta sahasını Rize'ninkiyle karşılaştırmamak gerekir. Tutan Beşiktaş planı bu sebeple güçlü Bursa orta sahası karşısında çok daha iyi işler. Tabii bir de Volkan konusu var. Milli maçtaki protestosundan sonra Volkan için deplasman maçları oldukça zorlu geçecek. Mutlaka tepki olur. Volkan bununla kafaca başa çıkabilirse sorun yok. Ancak benzer bir ruhsal çöküntünün takım için bedeli ağır olur. Volkan'ın da Kartal'ın da çok iyi düşünmesi lazım...

YORUM YAZ