MENÜ

Seviyeyi yakalayamadık

Abone Ol Google News

İlk yarı bittiğinde Real Madrid’in, 5’i isabetli 15 şut denemesi vardı. Ve 3 net pozisyondan bir golü... Seri ve Belhanda’nın pas hatalarının sonucu merkezi 3’lemiş savunma dağınık ve rakibe uzak yakalandığı için oldu bu. Çıkarken yenilen baskı ise özellikle savunma 3’lüsünün birbirine çok yakın kalıp genişlememesinin sonucuydu. Yani Galatasaray, savunmadayken oyuncuların mesafeleri uzak ve dağınık, hücuma çıkamaya çalışırken de yakın ve yeterli pas istasyonu bulamayan bir ekipti. İlk yarıda 3 dakikada 3 net pozisyon bulunduğunu da not etmek lazım. Belhanda’nın pasında Andone’nin yaptığı acele vuruş ve hemen arkasından gelişine yaptığı vuruşta Courtois’nın başarılı olmasını unutmamalı. Real Madrid’le oynarken maçı 90 dakika dirençle tutarsınız ama o ‘anlarda’ çevirir kazanırsınız. Çok soğukkanlı ve becerikli olmanız gerekir. Bu anlarda o seviyeyi yakalamak mümkün olmadı.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Opta verileri beni yanıltmıyorsa Real 3 faul yapmış. Durum buyken çıkarken yapılan hataları da bir hatırlamalı. Nasıl bu kadar kolay topu kaybettik? Sadece bireysel hatalar mı? Sorun daha çok şablonların olmayışında mı?

Haberin Devamı

Maçın starı

Galatasaray adına Muslera ve Nzonzi’yi yazabiliriz. Real içinse Hazard ve Courtois’yı öne çıkarmak gerekir. Ancak bir yıldız seçmek gerekirse fark yaratan adamı başa yazmak gerekir. %50 hazır olmasına rağmen kalite ve beceri şovunu Eden Hazard yaptı.

Maçın olayı

Belhanda’nın, Seri’yle birlikte işlemeyen makinenin merkezini, bozuk motorunu oluşturdukları konusunda bir şüphe yok. Belhanda’dan yararlanmanın mümkün olduğunu ve önemli bir oyuncu olduğunu düşünsem de o aynı kanıda değil. Büyük takım oyuncusu sağır olur. Duymaz. O bunu yapamıyor.

Kısa mesaj

Çıkarken bu kadar hata yapmanın sadece bireysel hatalarla açıklanması zor. Bu oyun doğaçlama. Takım potansiyelinin yarısını bile oynamıyor.

YORUM YAZ