MENÜ

Sergen Yalçın'ın kararı belirler

Abone Ol Google News

Galatasaray’ın ligin 2. yarısının başından bu yana oynadığı direkt oyun, rakipler için değişik zorluklar yaratıyor. İlk yarıda oyunu kuracak 1 futbolcu bulamazken Sivasspor’un ön alan baskısından 5-6 pas istasyonuyla çok iyi çıktılar. Bunda özellikle Marcao, Donk ve Mariano’nun payı büyük. Diğer taraftan iki zor deplasmanda Fenerbahçe ve Sivasspor karşısında geriye düştüklerinde daha güçlü geri dönebilmiş olmaları da takdire şayan. Bu tabloda Sergen Yalçın’ın taktik ve strateji seçiminin ne olacağı önemli. Geldiğinden bu yana uyguladığı öne yığılma oyunu mu geçerli olacak yoksa oyun merkezini biraz geri mi çekecek?

Haberin Devamı

Ertelenme ihtimali...

Zaman zaman ön alan baskısı yapsa da benim beklentim daha çok 2. bölgede sıkı bir alan presi... Galatasaray’ın hızlı geçiş oyununa karşı pres yaparak Galatasaray’ı tek ayak üzerinde yakalamak isteyecektir. Bu oyunda Boateng ve Boyd’un çok önemli rol oynayabileceğini düşünüyorum. Hâlâ maçın ertelenme ihtimalini yüksek görmekle birlikte seyircinin itici gücünün olmayışı ev sahibini olumsuz etkileyecek kuşkusuz. Bu da Beşiktaş için belli oranda avantaj olacaktır.

Haberin Devamı

Pasın kaynağını kurutmak önemli

Elneny ve Atiba’nın merkezinde olduğu oyunda Gökhan Gönül’ü rakibi terste bırakacak bir pas merkezi olarak mı göreceğiz yoksa oynarsa Onyekuru’yu kovalayan adam mı? Aslında denklemin burada nasıl kurulacağı önemli. Savunmada hızlı Galatasaraylılar’ın peşinden koşmadan, pasın kaynağını kurutarak Galatasaray’ın hücumcu savunma kanatlarının arkasına sarkmak... İki takım için de mevzu burada kilitlenecek ya da çözülecek.

YORUM YAZ