MENÜ

Sergen Yalçın'a cevap veremedi

Abone Ol Google News

Erol Bulut’un maça başladığı 11’i ve ilk planıyla ilgili sorun yok. Lemos’un hızına, Novak’ın daha iyi savunmacı olmasına, Gökhan’ın tecrübesine güvendi. Sorun, Bulut’un Sergen Yalçın’ın planına cevap verememesi. 2. yarıda oyuncu değil plan değiştirmek, kesin bir üstünlük sağlayan Beşiktaş orta sahasına cevap vermek çözüm olabilirdi. Ademi ve Cisse’yi birlikte sahada tutup rakibin güvensiz stoperlerini sarsmak mümkündü.

Haberin Devamı

‘Vasat bile değillerdi’

Erol Bulut’un Beşiktaş derbisinde sahaya sürdüğü 11 çok tartışıldı. Bulut’un başlangıç planı ve kadrosu doğru muydu?

“Erol Bulut’un ilk 11’i ve ilk planıyla ilgili bir sorun yok. Lemos’un hızına güvendi. Novak’ın daha iyi bir savunmacı olduğunu düşündü. Gökhan’ın da tecrübesini önemsedi. Ancak başta bu oyuncular olmak üzere direnç noktası oluşturamadılar. Bunun sebebi Sergen Yalçın’ın planının nefis işlemesi. Atiba’ya baskı olacağını bildiği için oyunu Souza ve Mensah üzerinden çok iyi yönlendirdi. Fenerbahçe, Altay’dan Perotti’ye kadar dağıldı. Stoperlere baskı yapmayıp orta sahadan baskıya başlamak isteyen Fenerbahçe tuzağa düştü. Hiçbir oyuncu kendi vasatında değildi.”

Haberin Devamı

‘2 santrfora orta yapsa!’

İlk golü atan Papiss Cisse’nin devre arasında oyundan alınması, maçın en çok konuşulan konularından biriydi. Bu değişiklik için biraz daha beklenmeli miydi?

“Erol Bulut, Sergen Yalçın’ın oyun planına cevap veremedi. Baştaki plana itirazım yok. Ancak 2. yarıda oyuncu değil plan değiştirmek, kesin bir üstünlük sağlayan Beşiktaş orta sahasına cevap vermek çözüm olabilirdi. Misal Ademi ve Cisse’yi birlikte sahada tutup güvensiz stoperleri sarsmak mümkündü. 3-5-2’ye dönerek Ozan-Mert ve Gustavo ile orta sahada sayısal üstünlük sağlamak da. Ama sadece oyuncu değiştirip 1 kişiye orta yapan, topu almak istemeyip buna mecbur kalan bir Fenerbahçe izledik. Halbuki Caner orta yapacaksa 2 santrfora yapsa daha iyi değil mi?”

‘Organize akın gelişmeli’

Fenerbahçe, Beşiktaş 10 kişi kaldıktan sonra bile rakibine üstünlük kuramadı. Bunun sebebi nedir?

“Fenerbahçe, ceza sahasında biten organize atak kurmada ligin 15.’si. Sürekli topa sahip olmak zorunda değilsiniz kuşkusuz. Topa az sahip olarak da maç kazanılır. Ama şampiyonlar yüzde 90 oranında daha fazla topa sahip olan takımlardan çıkıyor. Sezon başından bu yana Fenerbahçe’yi övdüğümüz çok şey var ama organize akınla rakibi baskı altına almak bunlardan değil. Burada gelişim sağlanması lazım.”

‘Daha alınacak 90 puan var’

Erol Bulut, Pelkas’ı oynadığı 6 maçta da oyundan aldı. Geride kalan 10 haftanın 4’ünde devre arasında oyuncu değiştirdi. Bulut’un genel olarak tercihleri ve oyuna müdahaleleri konusunda ne düşünüyorsunuz?

“Ben burada bir sorun görmüyorum. Sorun oyun tıkandığında başka bir planla cevap verememek. Sergen Yalçın şahane bir plan yapmıştı ama sorunlu savunmasına bir iki darbe indirilse başka bir çözüm bulamayabilirdi. Fenerbahçe elinde çok iyi orta saha ve hücum oyuncuları olmasına rağmen rakibinin planına bir karşı plan geliştiremedi... Bütün bunlar bir yana yeni kurulmuş bir takım için bu yenilgiden sonra gereğinden fazla çıkarım yapmak doğru değil. Hâlâ alınacak 90 puan var ve bu ligde şampiyonun 90 puan çıkarmasını beklemiyorum. Hızlı ve radikal hamlelerle yeni çözümler üretmek lazım.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ