MENÜ

Şenol Güneş'in zirvesi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maçın başındaki doğal tedirginliği, Beşiktaş’ı en çok tedirgin eden hattın mendireği Marcelo’nun ortadan kaldırması manidar. Hem de tartışmaya mahal vermeden 3 dakika arayla attığı 2 golle. Savunmasının kanatları kendisini tam ispat edememişken, merkezinin tamamını değiştirmek zorunda kalan bir takımın şampiyonluk yolu fazlasıyla tedirginliklere gebedir kuşkusuz. Önce mutlak değişmesi gerektiği söylenen Tolga formasını geri aldı. Sonra Marcelo pozisyonuna oturdu (dün de gerginliği dağıttı). Son olarak hiç düşünülmeyen Tosiç devreye girdi.
Böyle bir şampiyonluk hikayesi çok ama çok azdır. Belki de yoktur.

Kuşkusuz Gomez’ler, Sosa’lar, Oğuzhan’lar, Cenk’ler varken Beşiktaş’ın şampiyonluğunu savunmadan anlatmak çok doğru gelmeyebilir. Ancak bu ihmal edilebilir bir nokta da değil. Hele de dünkü Marcelo çözücülüğü ortadayken.

Eşşiz bir hikaye

Şenol Güneş’in saha içinde uyguladığı hemen hiçbir negatiflik yok kariyerinde. Pozitif oyunun zirvesini de bu sene yaşattı bizlere. Bu keyifli hücum oyununu daha büyük bir zafere dönüştüren gerçekler var:

Hiçbir şekilde ev sahibi avantajı yaşamadan gelen bir eşsiz şampiyonluk hikayesi bu... Yenilgisiz 2.’likler, 6-0’lar, 7-0’lar, 10-0’lar, namağlup şampiyonluklar, averajla gelen giden kupalar gibi Türk futbolunun unutulmaz sayfalarının en önlerinde yer alacak.

Yeniden doğan Oğuzhan, Gomez, Quaresma, İsmail, Cenk gibi efsanelerin resimleri olacak o sayfada. Bu yıl bu takımda kariyer zirvesi yapmış çok oyuncu var. Ligin en iyisini bu oyuncular arasından seçeceğiz mutlaka: Gomez, Sosa, Oğuzhan... Ya da Atiba... Birilerinin Hakkı’nı yiyeceğiz.

Bize bu zorluğu Şenol Hoca yaşatıyor. Gittiği her takımda yaptığı bu zirveye çıkarış, zirvesini yaptı bu sefer. Bu da onun kendi zirvesi.

YORUM YAZ