MENÜ

Santrforlar belirler

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İnanılmaz bir durum var: Derbinin 95 dakikası, tamamı, hiçbir set oyunu olmadan geçti. Bu bir ligin en büyük derbisinde, muhtemelen modern zeminlerde hiç rastlanmamış bir durumdur.

Bu durum Fenerbahçe’nin tercihiyle oluştu. Orta sahayı hiç kullanmadan uzun ve direkt oyunla Galatasaray savunmasının arkasına ve arasına indiler. Nani’nin merkezde destek santrfor olarak oynayışıyla Galatasaray’ı şaşırttılar. Üstüne Mehmet Topal ve Souza’nın düşük topla oynama süreleriyle bir rekor kırarak da şaşırttılar.

4-5 maça bedel

Ve 1. dakikadan 94’üncü dakikaya kadar pozisyon bulmakta hiç zorluk çekmediler. 3’ü net tam 12 gol girişimleri oldu. Bu Fenerbahçe’nin 4-5 maçta yakalayamadığı bir sayı.

Galatasaray’ın savunmasındaki 4 pozisyonun da bildik bir sahibinin olmayışı, Semih’in sağ bekliğine kadar varan bir çaresizlik yaratmıştı. Zaten Melo sonrası Selçuk’a bir destekçi bulunamamıştı. Bu dağınıklık içinde bu üretim sağlanmışsa Pereira’yı eleştirme kolaycılığına kaçmamak gerekir. Pereira’nın planının tutmadığını söylemek imkansız.

Son vuruş amatörlüklerine 2. yarıdaki basit ofsaytları da ekleyince tutmayan plan değil, forvetlerin ayarı oldu. Fenerbahçe onca pozsiyona girdi ama Muslera net bir gol kurtarmadı. Kadrosunda Nani, Volkan, RVP ve Fernandao olan bir takım için son derece ilginç ve manalı bir durum bu. Bu son hamle hamlığında maç öncesi Caner’le Pereira arasında yaşanan tatsızlığın payı nedir bilinmez...

Dağınıklık zirve yaptı

Galatasaray açısından mücadeleci ama dağınıklığın zirve yaptığı bir oyun oldu. Fenerbahçe oyunun boyunu bilinçli olarak uzatınca Galatasaray savunma ve hücumu koptu. İleride Fenerbahçe savunma hattıyla mücadele edecek bir ekip olmadığı için tek üretim Selçuk’un Volkan’da kalan volesi oldu. Pereira, Volkan ve Alper’i çıkarıp oyunu merkeze alınca Olcan ve Semih çıkmaya başladılar ama yine pozisyon çıkmadı, yine pozisyon verdiler.

Cenk Tosun bile yok!

Sonuç olarak bu gözlerin gördüğü en enteresan derbilerden birini seyrettim. Hiç set oyunu olmadan başladı, 13 gol girişiminde kaleciler ekstra hiçbir şey yapmadı ama gol de çıkmadı.

Tekrara girecek ama şampiyonluğu bu sene santrforlar belirleyecek. Gomez’in yarı performansını geçtim, Cenk Tosun güvenilirliğinde bile santrfor yok Fenerbahçe’de.

YORUM YAZ